Tražite novi televizor i niste sigurni koji je idealan za vas? Pitate se kako odabrati televizor s obzirom na to da se na tržištu nudi sve i svašta? Koji su trenutno super televizori koje se isplati kupiti i što svaki od njih donosi korisniku?

Tržište televizora posljednjih godina doživljava velike promjene i mnogi će zapravo reći kako je to tržište jedno od onih koje doživljava najbrže promjene. Naime, svako malo neki od proizvođača predstavi neku novu tehnologiju, koju zatim ostalih odmah iskopiraju i naprave velike promjene na tržištu. Zanimljivo je da ostale industrije (filmska, audio, itd.) ne stignu pratiti taj napredak pa su televizori uglavnom nekoliko koraka ispred svojeg vremena.

Nabavka novog televizora korisniku može zadavati puno problema i nedoumica, posebice ako nije ograničen malenim budžetom. Naime, na tržištu se može pronaći na stotine različitih modela i proizvođača televizora te je pravo pitanje što odabrati u toj šarolikoj ponudi. Da bismo vam malčice približili ponudu televizora odlučili smo izdvojiti 7 super televizora koji se trenutno nude na tržištu i čijom kupnjom zasigurno nećete pogriješiti. Dakle, u nastavku slijedi lista top 7 televizora koje se isplati kupiti:

 

RCA 4K Roku Smart LED TV (RTRU5027)

RCA 4K Roku Smart LED TV (RTRU5027)

RCA 4K Roku Smart LED TV je najjeftiniji televizor na našoj listi super televizora i nastavak liste bit će poredan po cijeni (od najjeftinijeg do najskupljeg). Radi se o televizoru veličine zaslona 50 inča, koji je u prvom planu namijenjen kupcima s malim budžetom. Izrađen je u LED tehnologiji i podržava HDR-10. Što se tiče mogućnosti priključaka korisnik na raspolaganju ima HDMI, RF i USB priključke, s time da mu na raspolaganju stoje 3 HDMI priključka. Frekvencija osvježavanja slike iznosi 60Hz, dok je prosječni omjer kontrasta 1590:1.

Glavne prednosti ovog televizora su relativno niska cijena i kvalitetan (i točan) prikaz boja. Također, Roku TV nudi prilično širok popis aplikacija koje je moguće koristiti na televizoru. S druge strane, možemo reći kako ovaj uređaj malo kaska kada je u pitanju kontrast boja, ali i prilagođenost boja nekim modernim standardima. Generalno, radi se o televizoru koji možda nema najsavršeniji prikaz boja i kontrasta, ali zato nudi pregršt mogućnosti raznih aplikacija. S obzirom na to da je ovaj televizor moguće nabaviti po cijeni od oko 450 dolara, čini nam se kao super izbor za sve čiji budžet je maksimalno ograničen.

 

Toshiba 55-Inch Fire TV Edition (55LF621U19)

Toshiba 55-Inch Fire TV Edition (55LF621U19)

Toshiba je renomirani proizvođač u tehnološkom svijetu, a između ostalog nudi i televizore. Toshiba 55-Inch Fire TV Edition je televizor koji je namijenjen kupcima nižeg cjenovnog razreda, a sa sobom donosi zaslon veličine 55 inča. Baš kao i većina ostalih televizora s naše liste, ovaj je TV napravljen u LED tehnologiji, a također podržava HDR-10. Popis priključaka identičan je onome kojeg smo prije spomenuli kod Roku TV – odnosno korisnik na raspolaganju ima HDMI (3 komada), RF i USB priključke. Osvježavanje slike na ovom televizoru iznosi 60Hz, a odnos kontrasta 1764:1.

Točan prikaz boja i niska cijena dvije su glavne odlike kojima se može pohvaliti ovaj Toshiba televizor. Također, unutar televizora ugrađen je Amazon Fire TV kao i mogućnost korištenja Alexa sustava. Od nedostatak valja naglasiti prilično oskudan prikaz crne boje, ali i općenito prikaz boja nije na razini ostalih televizora s naše liste. No, nemojmo zaboraviti kako je Toshiba 55-Inch Fire TV Edition televizor nižeg cjenovnog razreda i kako je njegova glavna odlika prilično niska cijena. Za cijenu od oko 460 dolara dobiti ćete kvalitetan 4K HDR televizor koji sa sobom donosi Alexa glasovnog asistenta i mogućnost pregledavanja mnoštva sadržaja putem Fire TV opcije.

 

TCL 55R617

TCL 55R617

TCL 55R617 je iznimno zanimljiv primjerak televizora koji korisnicima donosi užitak gledanja sadržaja na zaslonu veličine 55 inča. Iako je namijenjen za gledanje video sadržaja, mnogi se slažu kako je ovaj televizor iznimno pogodan i za igranje igrica jer ima jako maleno vrijeme kašnjenja ulaznog signala (17.9ms). Izrađen je u LED tehnologiji i ima nešto više mogućnost ulaza od prije navedenih televizora, a dakako ističe se HDMI koji ima ugrađena 3 priključka. Televizor ima nešto veći stupanj osvježavanja slike i on iznosi 120Hz, ali i iznimno visok odnos kontrasta od čak 49,715:1.

Televizor TCL 55R617 odlikuje iznimno kvalitetan prikaz boja i kontrasta, čime korisnik dobiva visok stupanj uživanja u sadržaju koji konzumira. Kao prednost vrijedi istaknuti mnoštvo aplikacija i usluga koje dolaze s Roku TV. Također, jedan od glavnih aduta ovog televizora jest i niska cijena, kada pogledamo što sve ovaj televizor korisnicima nudi. Nedostataka baš i nema puno, a ono što možemo istaknuti je manjak utora za slušalice. Ovaj 4K televizor sa sobom donosi hrpu sjajnih stvari i svakako je pametno ulaganje ako tražite televizor niske cijene, a iznimnih karakteristika. Cijena ovog uređaja iznosi oko 580 dolara i njegovom kupnjom nećete pogriješiti.

 

Vizio P65-F1

Vizio P65-F1

Vizio P65-F1 je televizor za korisnike nešto dubljeg džepa koji obožavaju velika zaslone. Naime, ovaj uređaj ima zaslon veličine 65 inča, što je među najvećim televizorima na ovoj našoj današnjoj listi. Baš kao i ostali uređaji s liste napravljen je u LED tehnologiji i podržava HDR-10 te Dolby Vision. Korisnik na raspolaganju ima čak 5 HDMI priključaka, a tu su i razni drugi priključci – RF, USB, itd. Frekvencija osvježavanja slike iznosi 120Hz, dok je prosječni kontrast u omjeru 6282:1.

Zahvaljujući čak 5 HDMI utora ovaj televizor je moguće koristiti na razne načine, što će se svidjeti korisnicima koji vole uživati u raznolikom sadržaju na televizoru. S druge strane, isti ti korisnici uživat će i u iznimno kvalitetnom prikazu boja koji je živahan i prepun svjetla. Uza sve to, Vizio P65-F1 podržava Google Cast čime se korisnicima otvara još mnoštvo novih mogućnosti korištenja.

Od nedostataka valja istaknuti osrednji prikaz crne boje, ali i prilično veliku potrošnju energije. Kada sve skupa zbrojimo, Vizio P65-F1 je fantastičan 4K televizor koji korisnicima nudi solidne performanse i užitak gledanja video materijala na velikom zaslonu i sve to po relativno prihvatljivoj cijeni. Ovaj uređaj na tržištu možete pronaći za oko 1.200 dolara.

 

LG OLED55E8PUA

LG OLED55E8PUA

LG OLED55E8PUA je televizor čiji se zaslon proteže na 55 inča, a njegova osnovna namjena je pružiti korisnicima užitak gledanja filmova (baš kao u kinu). Za razliku od ostalih, ovaj je televizor napravljen u OLED tehnologiji, a podržava isto tako HDR-10 i Dolby Vision. Što se tiče priključaka, korisnik na raspolaganju ima 4 HDMI priključka, a tu su već standardno i RF, USB te ostali priključci na koje smo navikli na televizorima. Ima ekstremno velik prikaz kontrasta, a frekvencija osvježavanja slike iznosi 120Hz.

Ono što je glavna odlika ovog televizora jest iznimno velik raspon kontrasta i bolja, što korisnicima osigurava fantastičan užitak gledanja filmova na TV-u. Mnogi imaju riješi pohvale i za dizajn televizora koji je iznimno elegantan, a opet s druge strane tako jednostavan. Da bi korisnici još više uživali u sadržaju s televizora ugrađen je Google asistent koji olakšava posao upravljanja sadržajem. Ono što će mnogi zamjeriti ovom televizoru je prilično visoka cijena koja se kreće oko 2.500 dolara. Istina, taj si televizor mogu priuštiti samo oni s dubokim džepom, ali s obzirom na navedene karakteristike cijena i nije tako neopravdana.

 

samsung qled Q9F

Samsung Q9FN QLED Smart 4K UHD TV (QN65Q9FNAFXZA)

Samsung Q9FN QLED Smart 4K UHD TV je televizor koji sa sobom donosi impresivnih 65 inča, ali i mnoštvo naprednih funkcija. Ovaj će televizor obožavati oni koji su navikli na funkcionalnosti pametnog doma jer upravo brdo mogućnosti u tom području nudi ovaj televizor. Televizor je napravljen u LED tehnologiji i podržava HDR-10. Od priključaka korisnik na raspolaganju ima 4 HDMI priključaka te RF i USB utor. Ovaj televizor donosi iznimno visoku frekvenciju osvježavanja slike koja iznosi 240Hz, dok je omjer kontrasta na 13,479:1.

Radi se zapravo o LCD televizoru koji je iznimno širok što korisnicima osigurava jednu novu dimenziju gledanja sadržaja na TV-u. Jedna od ključnih odlika je i točan prikaz boja te kontrast na impresivnoj razini za televizor takve vrste. Unutar televizora nalazi se kvalitetna smart TV sustav kojim je moguće upravljati glasovnim naredbama i zbog čega se ovaj TV savršeno uklapa u filozofiju pametnog doma. Kao glavnu zamjerku možemo istaknuti izostanak podrške za Google asistenta, Alexu i Bixby. Također, mnogi će reći kako ovaj televizor ima previsoku cijenu s obzirom na to da nije izrađen u OLED tehnologiji. Naime, cijena ovog uređaja iznosi oko 2.800 dolara.

 

Sony Master Series XBR-65Z9F

Sony Master Series XBR-65Z9F najskuplji je televizor koji ćemo danas predstaviti, a namijenjen je zaljubljenicima u gledanje filmova koji doma žele stvoriti ugođaj kao da su u kinu. Radi se o televizoru čiji zaslon iznosi 65 inča, a poput većine ostalih napravljen je u LED tehnologiji. Televizor podržava HDR-10 i Dolby Vision, a korisnik na raspolaganju ima različite priključke od čega valja izdvojiti 4 HDMI utora. Ima fantastičan prikaz svjetlosti, frekvenciju osvježavanja slike od 120Hz, ali i odnos kontrasta od 27,958:1.

Sony je poznat po tome da na tržište plasira televizore vrhunske kvalitete, a upravo je ovaj televizor jedan od najboljih koje imaju u svojoj ponudi. Sve pohvale idu na račun raspona boja koji je fantastičan. Također, prikaz slike može postizati veliku svjetlost, ali i iznimno velik kontrast boja.

Sve to nadopunjeno je Android TV sustavom putem kojeg je moguće upravljati Google Asistentom. Nekih velikih zamjerki na ovaj uređaj nema, a samo ćemo izdvojiti daljinski upravljač koji bi mogao biti i nešto kvalitetniji – no on vam ionako ne treba uz Google asistenta. Ako želite televizor vrhunske kvalitete i sjajnog prikaza slike, onda je Sony Master Series XBR-65Z9F super rješenje za vas – no za njega ćete morati izdvojiti velikih 3.000 dolara.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here