SteelSeries je jedan od najpoznatijih proizvođača računalne periferije čiju šaroliku ponudu sačinjava i velik broj raznih tipova slušalica. Ovog puta smo imali priliku isprobati model Siberia V2 Frost Blue Edition koji pripada samom vrhu ponude ovog proizvođača

Piše: Dalibor Misaljević

Ledeno plavetnilo

Siberia V2 serija najbolje je što SteelSeries ima za ponuditi od gamerskih slušalica. Ovdje nije riječ o prosječnim stereo slušalicama za svakodnevnu upotrebu već o serijalu koji pruža nešto veću funkcionalnost i kvalitetu od standardnih uradaka. Njezine glavne odlike su visoka kvaliteta izrade, odličan dizajn i izvanredna zvučna kulisa. Čine ju čak osam podjednako dobih varijanti koje se međusobno razlikuju ili u drugačijoj boji, LED osvjetljenju, dodatku u vidu USB zvučne kartice, specijalno određenoj namjeni (PS3, Xbox, iPod) i slično.


Frost Blue Edition je jedan od modela koji nudi najvišu razinu opreme i dodataka. Pored svih pozitivnih odlika koji prate cjelokupnu seriju, Frost Blue Edition je vizualno pravi dodatak za gaming kolekciju koji se ističe po svojemu osebujnom dizajnu. Tu u prvom redu mislimo na dominaciju svjetlijih boja pojedinih dijelova kućišta (svjetlosiva i bijela), odnosno plavom LED osvjetljenju integriranom u vanjski svake strane slušalica sa po šesnaest LED-ica i šest različitih modova koje znatno pojačava vizualni dojam (naročito u večernjim satima). Pored toga, USB zvučna kartica u vidu adaptera koja podržava SteelSeries Engine softver omogućava dodatni nivo prilagodbe individualnim potrebama svakog korisnika.

Kvalitetna reprodukcija

Osim vizualno upečatljivog izgleda, slušalice su izrađene po visokim standardima, lagane su, udobne za nošenje i ne stvaraju osjećaj težine i glavobolje i nakon višesatnog nošenja.
Siberia V2 Frost Blue Edition prati konstrukciju zatvorenog tipa, što znači dosta dobru izolacija vanjskih zvukova, a samim time i veći fokus na zbivanja u samim igrama, odnosno bolji doživljaj kod slušanja glazbe ili gledanja filmova. Slušalice su opremljene i odgovarajućim savitljivom mikrofonom sa podrškom za aktivnu tehnologiju za poništavanje šumova koji se po potrebi može pospremiti unutar kućišta. Također, na kabelu se nalaze i lako dostupne kontrole za reguliranje glasnoće i isključivanje mikrofona.

Kako ne bi sve ostalo na izgledu se pobrinula impresivne tehničke odlike: 50 milimetarske jedinice te spektar pokrivenih frekvencija u rasponu od 18 Hz do 28 kHz unaprijed govore sami za sebe. Posljedica upotrebe ovako velikih jedinica su iznimno duboki i snažni basovi lišeni bilo kakvih izobličenja, odnosno dobro izbalansirano srednjetonsko i visoko područje kristalne čistine. U svakom slučaju, Siberia V2 Frost Blue Edition svakog će impresionirati ne samo vizualnim nego i odličnim zvučnim dojmom.

SPECIFIKACIJE

slušalice zatvorenog tipa, frekvencijski raspon 18 – 28000 Hz, 50 mm magnetski driveri, nominalni otpor 40 oma, frekvencijski raspon mikrofona 50 – 16000 Hz, osjetljivost mikrofona -38 dB, aktivna tehnologija za poništavanje šumova do 20 dB, 3,5 mm priključci i USB adapter

USTUPIO
Instar informatika
(01) 55 99 671
www.steelseries.com

CIJENA
749 kn

ZA
dizajn, kvaliteta izrade, udobnost, snažni basovi i općenito dobra kvaliteta zvuka, dužina kabela

PROTIV
ništa značajno

OCJENA
4/5 (Preporuka)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here