Na Weibu se pojavio neslužbeni leak, koji nam daje bolji uvid u Intelovo NUC12 računalo i prikazuje nam specifikacije ovog miniPC-a iz Intela. Ovo “enthusiast” ima smisla, jer se vidi da se radi o high-end uređaju.

Leak je procurio ili s prezentacije ili web stranice, na što implicira undo tipka u gornjem desnom kutu. Iznad njega se vjerojatno nalazio kodni naziv, koji je Intel prvobitno nadjenuo ovim NUC 12 računalima. Vjerojatno se razvija u Serpent Canyon, što potvrđuje Intelovu ljubav prema Canyonu kada je u pitanju imenovanje NUC-a.

Intel NUC 12 Enthusiast

Iako je ovo naravno neslužbena informacija koju ne možemo uzeti ozbiljno, čini se mogućom. No, bez obzira na to, imamo informacije o tome što će se nalaziti unutar samog računala.

Intel NUC 12 Enthusiast

Krećemo od onog impresivnog. Na ploči ovog miniPC-a, nalazit će se dva SO-DIMM DDR4 memory slota koja će podržavati do 64GB DDR4-3200 RAM-a na 1.2V. Što se tiče SSD-a, tu nalazimo dva PCIe 4.0 x4 utora i jedan PCIe 3.0 x4 M.2 2280. Bit će tu i podrška za Optane Memory M10 i H10, kao i Thunderbolt 4, šest USB 3.1 Gen 2 porta, 2-5 gigabitni RJ konektor – 45 za LAN. Što se tiče wireless strane, tu je Intel Wireless-AX411 (Bluetooth 5.x + WiFi 6E).

Kada je u pitanju grafička kartica, NUC 12 će vjerojatno sadržavati Intelovu grafičku karticu namijenjenu igračima s DG2 jezgrama temeljenim na XE-HPG-u. U dokumentu se spominju 3 konfiguracije, kombinirajući i5 s GDDR6 VRAM grafičkom karticom veličine 8/12GB ili i7 procesor s grafičkom karticom 16GB memorije. Kartice će sadržavati HDMI 2.1 izlaz, DisplayPort 2.0 i njegovo Mini izdanje.

Kada smo već spomenuli procesor, vjerojatno će se raditi o Alder Lake procesorima, koji će u NUC 12 računalu biti svedeni na i5 i i7, iako znamo da Intel ima Core i9 u svom
rukavu. Alder Lake procesori će imati podršku za DDR5 i DDR4 memoriju.

Kada je u pitanju dizajn, tu će biti primjetan logotip lubanje i imat će RGB osvjetljenje, a korisnici će ga imati mogućnost sami prilagoditi. Vertikalno postolje će biti uključeno u paket i ne zaboravimo 3 godine jamstva.

U narednim mjesecima očekujemo još informacija kako se datum izlaska bude približavao.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here