Xiaomi je prethodno teasao dolazak svoje Xiaomi Mi Band 6 OLED pametne narukvice za indijsko tržište, a sada se čini da se Xiaomi sprema lansirati Mi Band 6 NFC, novu verziju pametne narukvice koja nudi pristup NFC tehnologiji i to na europsko tržište.

Uređaj je certificiran u Italiji, što nas dovodi do uvjerenja da Xiaomi želi plasirati NFC verziju Mi Band 6 pametne narukvice prvo na talijansko tržište, a potom i na druga europska tržišta.

Podrška za NFC tehnologiju je dostupna zahvaljujući suradnji koju je Xiaomi prošle godine sklopio s MasterCardom. Zahvaljujući tome, vlasnici takve kartice mogu je pričvrstiti na narukvicu, a koristeći NFC mogu plaćati beskontaktno. Međutim, ako netko koristi Visa karticu, morat će povezati narukvicu s vanjskim sustavom poput Google Paya.

Naravno, to bi i dalje trebao biti isti uređaj kao i Xiaomi Mi Band 6. Elegantan, s nizom korisnih funkcija za praćenje vašeg zdravlja i tjelesne aktivnosti, a jedina razlika u odnosu na verziju koja je već dostupna bila bi povezana s dodavanjem podrške za NFC, koja nedostaje na trenutnom modelu.

Xiaomi se pridržava postupne taktike puštanja svojih fitnes narukvica na tržište.  Prvo, standardna verzija kreće u prodaju, a zatim nakon nekog vremena (u slučaju Mi Band 4 NFC to je godinu dana) – stiže bolja verzija s podrškom za NFC. Tako se s Mi Band 6 situacija ponavlja.

Trenutno nije poznato hoće li Mi Band 6 NFC pametna narukvica biti skuplji od obične verzije, iako se može očekivati da će se pojaviti neka razlika u cijeni.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here