Tražite idealne bežične slušalice za svakodnevnu upotrebu? Zanima vas što se trenutno kvalitetnog nudi na tržištu i koje su slušalice mudar izbor? Kakve performanse donose bežične slušalice i kolika je cijena bežičnih slušalica?

Tržište bežičnih slušalica posljednjih nekoliko godina nabujalo je do te mjere da danas mnogi korisnici teško donose odluku što se isplati kupiti i što najbolje odgovara njihovim potrebama. Kako bismo vam pomogli u pronalasku najboljih bežičnih slušalica, odlučili smo istražiti što se sve na tržištu nudi – te koji je najčešći odabir kupaca.

U prvom dijelu ovog članka predstavili smo vam listu 7 vrhunskih bežičnih slušalica u koje se isplati investirati, a sada vam u nastavku donosimo još 8 fantastičnih izbora bežičnih slušalica. Nikako ne propustite pročitati prvi dio članka kojeg možete pronaći na ovom linku. Sada slijedi lista još 8 kvalitetnih bežičnih slušalica koje se isplati kupiti:

 

slušalice Sennheiser Momentum 3 Wireless bežične

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Listu otvaramo s robusnim slušalicama modernog dizajna koje donose fantastičan zvuk, ali i popriličnu cijenu. Sennheiser Momentum 3 Wireless su slušalice koje zbog svoje velike površine odlično prianjaju na uši, a samim time vam donose iznimnu kvalitetu zvuka. Jednostavan dizajn koji kombinira crno-sivu boju te kožne detalje odaje dojam elegancije i luksuza. No, iako ćete biti oduševljeni samim izgledom slušalica, pravo oduševljenje nastaje kada slušalice stavite na uši.

Sennheiser Momentum 3 Wireless se na uređaje povezuju putem bluetootha. Trajanje baterije je nešto oskudnije kao što smo to navikli kod ostalih slušalica te iznositi 17 sati, a kada vam zatreba punjenje to ćete obaviti putem USB-C priključka. Ono što je najveća prednost ovih slušalica definitivno je kvalitetan i energičan zvuk, koji će vam osigurati maksimalno uživanje u slušanju audio zapisa. Dakako, slušalice su opremljene funkcijom noise-cancelling koja radi kvalitetno, a tu su i ugrađeni mikrofon te mogućnost kontrole zvuka. Kada sagledamo sve u globalu, glavni nedostatak ovih slušalica je zapravo nešto kraće trajanje baterije, dok sve ostalo funkcionira besprijekorno. Ono što bi korisnike moglo odbiti jest cijena slušalica, koja iznosi visokih 400 dolara.

 

Sony WH-1000XM3

Ni ovaj drugi dio liste ne može proći bez Sonyja. U prvom dijelu članka predstavili smo malene Sony slušalice koje korisnicima donose impresivan zvuk, a sada je red da vam predstavimo naglavne slušalice koje dolaze u većim dimenzijama, ali s još boljim karakteristikama. Sony WH-1000XM3 su slušalice koje krasi jednostavan dizajn i koje dolaze u jednoj boji – bez suvišnih detalja. Stječe se dojam da je Sony svu svoju pažnju usmjerio na razvoj zvuka – i tu je odradio zaista fantastičan posao.

Sony WH-1000XM3 slušalice su jedne od najboljih slušalica na tržištu i donose iznimno kvalitetan dinamičan zvuk. Jasnoća i čistoća zvuka oduševit će vam na ovim slušalicama, u čemu zasigurno pomaže i kvalitetno odrađen noise-cancelling. Dakako, slušalice se s uređajima povezuju putem bluetootha, a donose impresivnu bateriju koja traje čak 30 sati bez potrebe za punjenjem. Kada se ukaže potreba za time, slušalice ćete puniti putem USB-C priključka. U slušalice je ugrađen i kvalitetan mikrofon koji vam pruža laku i uspješnu komunikaciju, a na samim slušalicama imate i mogućnost kontrole zvuka. Sve u svemu, Sony je u ove slušalice upakirao sve najbolje što se trenutno može naći na tržištu i ove su slušalice definitivno jedan od najboljih izbora. Želite li nabaviti ove slušalice morat ćete izdvojiti oko 300 dolara.

 

bežične slušalice AKG N60NC Wireless nove kvaliteta

AKG N60NC Wireless

Na tragu slušalica koje smo prethodno predstavili su također i AKG N60NC Wireless slušalice. Radi se o slušalicama koje donose pomalo neuobičajen dizajn, odnosno dizajn koji bi trebao bolje odgovarati potrebama korisnika. Gornji dio slušalica je mekan i dobro priliježe glavi, dok su same slušalice zapravo “odvojene” od cjelokupne strukture – nudeći tako bolje prianjanje na uši korisnika. Pravilne linije i istaknuti srebrni elementi ovim slušalicama daju dašak elegancije i luksuza.

Ne treba sumnjati kako će korisnici uživati u korištenju ovih slušalica. Naime, slušalice nude iznimno dobro izbalansiran zvuk koji donosi fantastičan ugođaj slušanja glazbe. AKG N60NC Wireless slušalice se na uređaje povezuju putem bluetooth-a. Trajanje baterije je i više nego zadovoljavajuće te ćete u audio zapisima uživati više od 30 sati bez punjenja, a kada se ukaže potreba za punjenjem trebat ćete Micro-USB priključak. Slušalice imaju ugrađen mikrofon i dodatne kontrole zvuka te se u konačnici čine kao mudar izbor za korisnike koji vole nositi slušalice na glavi. Cijena ovih slušalica kreće se oko 150 dolara, ovisno o internet trgovini na kojoj kupujete.

 

Grado GW100

Grado GW100 su bežične slušalice koje dizajn dosta sliče AKG slušalicama koje smo prethodno opisali. Naime, slušalice imaju “odvojen” dio koji ide na glavu i koji ide na uši – pa bi samim time trebale bolje prianjati tijekom korištenja. Dakako, nekim se korisnicima takav dizajn neće sviđati – pa je prije kupnje potrebno provjeriti odgovaraju li takve slušalice vašoj glavi.

Grado GW100 slušalice povezuju se na uređaje putem bluetooth veze, ali su nažalost okrnjene za neke funkcionalnosti koje smo vidjeli kod ostalih slušalica. Tako na ovim slušalicama nećete pronaći mikrofon i kontrole zvuka koje vi vam osiguravale bolji i kvalitetniji rad, a također nema ni noise-cancelling funkcije. I sama baterija ovih slušalica je nešto oskudnija u odnosu na konkurenciju pa njezin kapacitet iznosi 15 radnih sati, a za punjenje će vam trebati micro-USB priključak. Ono što ove slušalice rade poprilično dobro je kvaliteta zvuka – koja daje popriličnu širinu i dinamičnost, dopuštajući korisniku da se opusti uz svoje omiljene glazbene komade. Iako je puno toga dobrog na ovim slušalicama, nekako nam se čini 150 dolara puno – s obzirom na to što su drugi ponudili za taj novac. No, finalnu prosudbu o kvalitetni korištenja možete dati – tek nakon što slušalice isprobate na svojim ušima.

 

male sony slušalice bežične za uši

Sony WF-1000X

Sony ima još jedna kvalitetne mini slušalice koje su gotovo nevidljive kada ih stavite u vaše uši. Naime, model Sony WF-1000X je iznimno malih dimenzija – kako bi se savršeno uklopio u razne prigode raznih vrsta korisnika. Nedostatak ovih slušalica je što imaju maleno trajanje baterije od svega 3 sata, koje se doduše može produljiti korištenjem kućišta za punjenje – ali na svega 9 sati.

Iako iznimno malene dizajnom ove slušalice opremljene su raznim funkcijama i mogućnostima. Prije svega, valja spomenuti kako se u slušalicama nalazi ugrađen mikrofon i kontrole zvuka – pa će vam iskustvo korištenja biti na poprilično dobroj razini. Tu je i funkcija noise-cancelling koja vam osigurava kvalitetan zvuk i uživanje u svim audio zapisima. Zvuk je dobro izbalansiran i punašan – što ove slušalice čini dobrim odabirom. Iako kvalitetnom i dizajnom oduševljavaju, problem bi mogla biti mala baterija – pa vrijedi dobro razmisliti isplati li se uložiti 150 dolara u kupnju ovih slušalica.

 

Lindy BNX-60

Iako izgledom najrobusnije, slušalice Lindy BNX-60 cijenom su itekako pristupačne. Valja naglasiti kako ove slušalice neće odgovarati svakom tipu korisnika, posebice iz razloga što su poprilično robusnog dizajna – pa možda i nisu najprikladnije za korištenje u svakoj prilici. No, zahvaljujući tom robusnom dizajnu ove slušalice kvalitetno prianjanju uz glavu i uši korisnika – što ujedno osigurava udobnost korištenja i kvalitetu zvuka.

Lindy BNX-60 slušalice donose detaljan i ispunjen zvuk u kojem će uživati svaki tip korisnika. Svemu tome pripomaže i noise-cancelling funkcija koja radi poprilično kvalitetno. Što se tiče baterije, ove bi slušalice bez punjenja trebale izdržati 15 sati, a kada se ukaže potreba za punjenjem to ćete obaviti putem micro-USB punjača. Slušalice imaju ugrađen mikrofon i kontrole zvuka – pa će korištenje biti i više nego zadovoljavajuće. Možemo reći kako se radi o kvalitetnim slušalicama koje mogu parirati kvalitetnom ostalim konkurentima, a ujedno dolaze po prihvatljivoj cijeni. Naime, cijena ovih slušalica iznosi oko 80 dolara – što je manje od svih slušalica koje smo prethodno predstavili.

 

slušalice bežične kvalitetan zvuk Bowers & Wilkins PI3

Bowers & Wilkins PI3

Za kraj smo ostavili jedna slušalice s vezicom oko vrata koje su posebno pogodne za one aktivnije korisnike. Bowers & Wilkins PI3 dolaze u plavoj boji i uz same slušalice koje se stavljaju u uši imamo vezicu na kojoj se nalaze kontrole slušalica. Dio korisnika koji obožava takvu vrstu slušalica definitivno će biti oduševljen kvalitetnom zvuka koji nastaje u ovim slušalicama.

Slušalice se na uređaj povezuju putem bluetootha, a zahvaljujući kontrolama smještenim na vezici moguće je jednostavno upravljati zvukom. Kontrole su kod ovih slušalica spuštene nešto niže tako da bi se trebale nalaziti negdje pri dnu vrata, a možda i počivati na ramenima. Slušalice na jednom punjenju mogu izdržati 8 sati, a kada ih zatrebate puniti učinit ćete to uz pomoć micro-USB priključka. Slušalice nažalost nemaju funkciju noise-cancelling, ali je kvaliteta zvuka iznimno dobra. Što se tiče cijene, Bowers & Wilkins PI3 slušalice na Amazonu možete pronaći za oko 180 dolara.

 

Zaključak

Veliki izbor bežičnih slušalica možda će vas zbuniti, no nadamo se da vam je ova naša lista barem malo pomogla. Naveli smo čak 15 kvalitetnih slušalica koje možete nabaviti, a koje su jedan od najpoželjnijih izbora u 2020. godini. Većina slušalica opremljena je noise-cancelling tehnologijom i ugrađenim mikrofonom te kontrolerom – i donosi vam vrhunsku kvalitetu zvuka. Sve se povezuju na uređaje putem bluetootha te nude minimalno nekoliko sati nesmetanog slušanja audio zapisa.

Tražite li kvalitetne bežične slušalice za svakodnevnu upotrebu svakako provjerite listu iznad. Također, ne zaboravite pogledati prvi dio članka u kojem smo naveli još 7 top izbora bežičnih slušalica. Sretno s korištenjem slušalica.

Piše: Marko Županić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here