Tražite kvalitetne bežične slušalice koje će vam pružiti vrhunski užitak slušanja glazbe i ostalog audio sadržaja? Zanima vas što se kvalitetnog nudi na tržištu i koje bežične slušalice odabrati? Koje sve mogućnosti donose top bežične slušalice?

Tržište bežičnih slušalica naglo je naraslo posljednjih godina pa danas imamo iznimno bogatu ponudu takvih slušalica. Tražite li kvalitetne bežične slušalice na internetu ćete naići na nevjerojatno veliku ponudu – koja će vas zasigurno zbuniti. Ipak, dio slušalica dizajnom i karakteristikama odskače od ostataka ponude – a danas ćemo vam predstaviti koje su bežične slušalice među najboljima na tržištu.

Čak 15 bežičnih slušalica koje ćemo predstaviti u nastavku teksta ponudit će vam ne samo vrhunski užitak slušanja audio zapisa, već i vrhunski dizajn koji će vas oduševiti. Kvaliteta nošenja i udobnost korištenja također su važni kriteriji – a sve to niže navedene slušalice zadovoljavaju. Dakle, slijedi lista top 15 bežičnih slušalica čiju kupnju mnogi preporučuju:

 

male sony prijenosne slušalice

Sony WF-1000XM3

Sony već godina, a slobodno možemo reći i desetljećima – radi fantastičan posao na području uređaja za slušanje glazbe. Dakako, posljednjih je godina fokus ove kompanije na području audio uređaja usmjeren na razvoj kvalitetnih bežičnih slušalica raznih oblika. Jedne od najboljih slušalica koje je Sony predstavio definitivno su Sony WF-1000XM3 slušalice.

Radi se o vrlo malim slušalicama koje se stavljaju u uho i gotovo su neprimjetna za vrijeme korištenja. Dolaze u crnoj boji sa zlatnim detaljima – i nude iznimnu udobnost i kvalitetnu korištenja. Slušalice se s uređajima (npr. pametnim telefonom) povezuju putem Bluetooth veze te unatoč svojim malim dimenzijama korisnicima nude uživanju u glazbi u trajanju od čak 6 sati. To trajanje moguće je produljiti korištenjem kućišta za punjenje, a slušalice za pune putem USB-C priključka. Kao što je to slučaj kod mnogobrojnih modernih slušalica – Sony WF-1000XM3 imaju ugrađen mikrofon koji vam omogućava razgovor. Slušalice nude vrhunske performanse slušanja audio datoteka, a za što je također zaslužna vrlo kvalitetna funkcija noise-cancelling. Cijena ovih slušalica kreće se oko 180 dolara.

 

JBL Reflect Flow

JBL Reflect Flow su slušalice u mnogim segmentima slične prije spomenutim Sony slušalicama. JBL je napravio sjajan posao u području bežičnih uređaja za slušanje glazbe, a ove slušalice samo su dokaz tome. Iako dizajnerski i funkcijama možda nisu top odabir, činjenica je da donose vrhunske performanse slušanja glazbe – kao i dizajn koji se savršeno uklapa u život sportaša.

Jedinstven minijaturni dizajn JBL Reflect Flow slušalica u sebi krije bateriju koja može izdržati pomalo nestvarnih 10 sati svirke. Kada uz slušalice pridodamo i kućište za punjenje, ukupno je moguće postići čak do 30 sati korištenja – što je fascinantno s obzirom na dimenzije slušalica. Slušalice se na uređaje povezuju putem Bluetooth-a, ali nažalost nemaju ugrađenu noise-cancelling funkciju. Unatoč tome, ove slušalice donose fantastičan zvuk i iznimno duboki bas – pa su poželjan odabir mnogih Android i iOS korisnika. Slušalice je moguće pronaći na Amazonu već za manje od 100 dolara – i definitivno su pametan odabir za sve koji žele minijaturne, a kvalitetne bežične slušalice.

 

bose elegantne bežične slušalice kvlaitetne

Bose Noise Cancelling Headphones 700

I dok su prethodno bile predstavljane dvoje slušalice koje su iznimno malih dimenzija i gotovo nevidljive, sada u igru uključujemo i nešto veće slušalice – koje prekrivaju uši. Bose Noise Cancelling Headphones 700 su slušalice minimalističkog dizajna srebrne boje koje ste stavljaju na glavu i prekrivaju uši vrlo dopadljivim dizajnom. Iako nisu robusne, ove slušalice nude jednu novu generaciju noise-cancelling funkcije.

Zahvaljujući fantastičnoj noise-cancelling funkcionalnosti, ove slušalice korisniku osiguravaju fantastično iskustvo slušanja audio zapisa. Impresivan zvuk i predivan elegantan dizajn – odlični su razlozi za kupnju ovih slušalica. Bose Noise Cancelling Headphones 700 povezuju se na uređaje putem Bluetooth veze i imaju ugrađen mikrofon za besprijekornu komunikaciju. Baterija slušalica traje i više nego zadovoljavajućih 20 sati, a slušalice je moguće puniti putem USB-C priključka. Iako se čine kao odličan izbor, ono što bi dio korisnika moglo otjerati od kupnje je visoka cijena – koja iznosi oko 300 dolara.

 

Philips PH805

Philips je kompanija koja na tržištu audio opreme nudi dizajnerski dotjerane, funkcionalno kvalitetne i cjenovno pristupačne uređaje. Slušalice Philips PH805 zadovoljavaju ova tri uvjeta – te su zapravo zoran prikaz ponude Philips-a. Neodoljivo jednostavan i elegantan dizajn slušalica koje dolaze u crnoj boji – korisniku će podariti osjećaj premium modela slušalica. Vrlo udobne za nošenje i prilagodljive raznim vrstama korisnika – ove su slušalice odličan izbor.

Slušalice Philips PH805 se na uređaje povezuju putem bluetooth veze, a posebno se ističe razina kapaciteta baterije. Naime, ove slušalice bez punjenja mogu izdržati impresivnih 30 sati rada, što je rijedak slušaj kod ostalih proizvođača. Zanimljivo, slušalice se pune putem Micro-USB priključka, a imaju ugrađen mikrofon za komunikaciju. Dio u kojem možda ne briljira koliko konkurencija je noise-cancelling funkcija – koja ima prostora za dotjerivanje. Unatoč tome, slušalice postižu iznimno kvalitetan zvuk. Kada na to nadodamo bateriju koja traje više nego čitav dan i predivan dizajn koji krasi ove slušalice – postaju kvalitetan izbor za gotovo sve vrste korisnika. Ono što će mnoge privući je i cijena od oko 150 dolara, koja vam donosi premium karakteristike za manju svotu novaca od konkurencije.

 

airpods 2

Apple AirPods Pro

Apple je bio jedan od pionira tržišta bežičnih bluetooth slušalica i zahvaljujući tome potaknuli su i ostale proizvođače da se odvažno nametnu kao konkurenti. Unatoč mnogobrojnim konkurentima, Apple je zadržao iznimnu kvalitetu i popularnost i danas njihove slušalice obožavaju mnogi korisnici diljem svijeta. Posebno zanimljivo je to da su Apple AirPods Pro slušalice postale jedan od najvažnijih segmenata poslovanja Apple-u posljednjih godina – i samim time Apple pridodaje puno pažnje kvalitetnom razvoju.

Dakako, radi se o jednima od najelegantnijih i dizajnerskih najbolje osmišljenih slušalica na tržištu. Apple AirPods Pro donosi malene dimenzije koje se udobno smještaju u uho i pri tome donose iznimno kvalitetan zvuk. Slušalice se na uređaje povezuju putem bluetooth veze, a moguće ih je uz iOS povezati i na Android uređaje. Trajanje baterije iznosi 5 sati, a uz pomoć kućišta za punjenje duljina korištenja može se povećati na 24 sata. Apple AirPods Pro imaju izrazito moćan noise-cancelling te kvalitetno izbalansiran zvuk. Kada sve zbrojimo i oduzmemo, Appleove bežične slušalice su odličan izbor – ako imate budžet koji vam dopušta njihovu kupnju. Naime, ove slušalice na tržištu možete pronaći za oko 250 dolara – pa sami procijenite je li vam to isplativo.

 

Sennheiser Momentum Free

Sennheiser Momentum Free slušalice možda nisu među najprepoznatljivijim odabirom na tržištu, no mogu se pohvaliti iznimno kvalitetnim zvukom. Za razliku od ostalih slušalica s naše liste iznad, kod ovih slušalica imamo dizajnerski malene slušalice u ušima koje su žicom međusobno povezane – te se ta žica može staviti oko vrata. Minimalistički dizajn odaje dozu elegancije, mada bi dijelovi za kontrolu zvuka mogli biti modernije uklopljeni u sam koncept slušalica.

Možda dizajnerski nisu najljepši odabir i možda ne nude noise-cancelling funkciju, ali ove slušalice donose impresivnu kvalitetu zvuka. Čist i moćan zvuk omogućit će vam maksimalno uživanje u glazbi i ostalom audio sadržaju. Baterija ugrađena u slušalice nudi vam 6 sati slušanja audio zapisa, a puni se putem Micro-USB priključka. Dakako, slušalice imaju ugrađen mikrofon te gumbe za kontrolu zvuka. Nedostatak ovih slušalica jest nešto slabija kvaliteta zvuka za vrijeme poziva, no zbog svojeg su dizajna kvalitetan odbir za ljude koji su često u pokretu. Slušalice Sennheiser Momentum Free možete nabaviti po cijeni od oko 100 dolara.

 

male slušalice bežične

Cambridge Audio Melomania 1

Cambridge Audio Melomania 1 su vrlo zanimljive slušalice, koje su vjerojatno i među najmanjima na tržištu. Radi se o slušalicama koje su gotovo pa nevidljive kada ih stavite u vaše uši. Naime, dimenzijama su ove slušalice toliko male du su gotovo u ravnini s vašim ušima. Problem takvih slušalica je što moraju savršeno odgovarati ušima jer osim čepića nemaju nikakav drugi oslonac pa bi dio korisnika mogao imati problem s korištenjem tih slušalica. Bez obzir na sve, čine nam se kao odličan izbor za sve koji žele slušati glazbu ili razgovarati, a bez da ljudi oko njih to primijete.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da ove slušalice s obzirom na svoju dimenziju mogu raditi čak 9 sati bez potrebe za punjenjem. Kada se ukaže potreba za punjenje to ćete obaviti putem Micro-USB priključka. Slušalice se na uređaje povezuju putem Bluetooth veze, a imaju ugrađen mikrofon i mogućnost kontrole zvuka. Ono što ove slušalice nemaju jest noise-cancelling, no unatoč tome donose kvaliteta i vrlo bogat zvuk. Uz minimalistički dizajn koji se gotovo sakriva u vaše uši i odličnih 9 sati rada bez punjenja – ove se slušalice čine kao super izbor za razne vrste korisnika. Njihova cijena iznosi oko 100 dolara i jedini pravi problem jest zapravo kako osigurati da ih ne izgubite kada ih ne koristite u ušima.

 

Ovime završavamo prvi dio članka Top 15 bežičnih slušalica u kojem smo vam predstavili 7 slušalica koje trebate pogledati prije nego što se odlučite na kupnju. Nemojte propustiti nastavak članka u kojem vam donosimo još 8 odličnih bežičnih slušalica koje su omiljeni odabir mnogih korisnika. Nastavak članka možete pročitati na sljedećem linku.

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here