Još uvijek je jako malo slušalica za Nintendo Switch, samo se nekolicina tvrtki ubacila u taj posao s obzirom na to da je Nintendo odbio podržati Bluetooth periferne uređaje. SteelSeries je uspio prevladati ovaj problem uz pomoć Arctis 1 bežičnih slušalica.

Koristeći USB-C priključak s brzinom od 2.4 GHz Arctis 1 može zaobići Nintendova ograničenja za bežične uređaje. Ove gaming slušalice nisu nikakav jeftini trik, nudi se vrhunska kvaliteta zvuka uz poprilično dugo trajanje baterije. Dobro je napomenuti kako slušalice podržavaju iznenađujuće širok spektar značajki za relativno malu i prihvatljivu cijenu.

Arctis 1 recenzija

Uz svoj pretežno sportsko-plastični dizajn s oštrim nijansama crne boje, Arctis 1 slušalice baš i nisu najatraktivnije u gaming grupi uređaja gdje inače prevladavaju jake i tople boje. Međutim, sav taj vizualni nedostatak nadoknađuju s izvrsnim performansama. Vlasnici Nintendo Switch-a se raduju jer su dobili novi periferni uređaj koji mogu koristiti.

SteelSeries Arctis 1

Dizajn SteelSeries Arctis 1 bežičnih slušalica

Vanjski dizajn je zasigurno najslabija točka Arctis 1 slušalica, čini se kao da nije bilo pretjerano puno inspiracije s izborom materijala i boje kućišta. Dizajn je gotovo industrijski s dominantnom uporabom crnih nijansi na cijelom uređaju. Vidi se da je proizvođač više ciljao na performanse nego na vanjski izgled slušalica. Unutrašnjost lijeve i desne slušalice je donekle pošteđena od korištenja samo crnih nijansi, jer sadrže bijele linije koje nalikuju na paukovu mrežu raspoređenu po tankoj tkanini koja prekriva unutrašnjost.

arctis 1

Produljivanjem visine slušalica, traka za glavu otkrit će da je traka napravljena od metala koji stežu slušalicu na glavu korisnika, osiguravajući pritom da ništa ne pukne pod pritiskom. Arctis 1 je poprilično izdržljiv uređaj, iako ne bi na prvu dobili takav dojam kada bi stavili slušalice na glavu. SteelSeries očigledno favorizira značajke opreme u odnosu na kvalitetu gradnje. Pošto je cijena takva kakva je, ne možemo ih kriviti ni za što.

SteelSeries Arctis 1 cijena

Na donjoj strani svake od slušalica (lijeve i desne), pronaći ćete izbor gumba za pojedine opcije. Na jednoj se nalazi mali gumb za uključivanje i isključivanje slušalica, dok se na drugoj strani nalaze tipke za jačinu zvuka, mikrofona i prigušivanje zvuka, 3.5-milimetarski priključak za spajanje slušalica na uređaje sa žičanom vezom.

SteelSeries Arctis 1 recenzija

Također, tu je i micro-USB priključak za punjenje. Malo je razočaravajuće što priključak za punjenje nije USB-C tipa jer se većina modernih uređaja prebacuje na novi format priključka, ali teško da će ovo nekoga odvratiti od kupovine ovih slušalica. PlayStation 4 DualShock kontroleri se i dalje pune putem microUSB priključka.

Obloga od pjene i plastični okvir Arctis 1 bežičnih slušalica je iznenađujuće lagan. Mogućnost pomicanja okvira dok ne sjedne ravno znači da će se ove slušalice vrlo jednostavno moći spakirati u ruksak. To je idealno za Nintendo Switch korisnike jer će oni vjerojatno većinu vremena biti povezani upravo s tim uređajem.

 

steelseries arctis 1 test

SteelSeries Arctis 1 kvaliteta zvuka i značajke

Može se sa sigurnošću reći da je omjer kvalitete, dobivenih značajki i uloženog novca vrlo dobar, gotovo odličan, što je svakako bitna stavka prilikom kupnje.

Arctis 1 bežične slušalice podržavaju iste 40-milimetarske drivere koji se nalaze i u nekim drugim SteelSeries slušalicama, kao na primjer serijama 3, 5 i 7. Tako da dobivate jednako kvalitetan zvučni doživljaj za nižu cijenu. Zvuk je čist i jasan a basovi su nešto izraženiji od prosjeka.

Vrijedi napomenuti da ovdje nema „surround“ zvuka. Osobno ta značajka mi ne fali, ali oni koji žele čuti precizan zvuk koraka u natjecateljskom pucanju, možda bi se mogli odlučiti za nešto drugo, poput malo skupljih SteelSeries Arctis 7 slušalica. Iako bi s tim izborom žrtvovali bežičnu kompatibilnost.

Životni vijek potpuno napunjene baterije je oko 20 sati. Ovaj rezultat smo dobili nakon višetjednog korištenja ovih slušalica u raznim uvjetima, od ogranja igri do slušanja glazbe i gledanja filmova. Što se tiče dometa, udaljenost do koje Arctis 1 slušalice mogu biti bežično priključene je oko 9 metara, što je i više nego dovoljno.

Impresivno je kako su Arctis 1 slušalice fleksibilne što se tiče prebacivanja s uređaja na uređaj ili između konzola. U trenu se spoje na pametni telefon. Naravno, morat ćete osigurati da vaš pametni telefon ima USB-C priključak za bežični rad s Arctis 1 bežičnim slušalicama. Većina modernih Android uređaja koristi ovu vezu, tako da to ne bi trebao biti problem. Korisnici iPhone-a nisu te sreće.

SteelSeries Arctis 1 spajanje na mobitel

Arctis 1 bežične slušalice se bez problema povezuju na računalo i ostale konzole, poput PlayStation 4 i Xbox One. Za to ćete trebati upotrijebiti adapter USB-C na USB-A, koji standardno dolazi s uređajem, i vrlo brzo će slušalice biti spojene s konzolom.

 

Arctis 1 cijena

Zaključak

SteelSeries Arctis 1 su vrhunske gaming slušalice koje se mogu bežično povezivati s različitim gaming platformama. Ova značajka bi mogla biti zanimljiva mnogima jer se jednostavno povezuje s uređajima kao što su stolna računala, pametni telefoni i raznorazne igraće konzole, uključujući Nintendo Switch. Slušalice koje nude bežičnu mogućnost povezivanja s Nintendo Switch konzolom su trenutno poprilično rijetke.

SteelSeries je postavio vrlo visoku granicu zahvaljujući svojoj vrhunskoj kvaliteti zvuka, dugotrajnom životnom vijeku baterije i bežičnoj tehnologiji s jako malim kašnjenjem. Sve navedeno čini Arctis 1 fantastičnim gaming slušalicama koje pružaju vrhunsko iskustvo igranja igrica bez obzira na koji ste uređaj povezani.

steelseries arctis 1 spajanje na nintendo switch

Ako tražite bežične gaming slušalice za Nintendo Switch, tada je odluka vrlo jednostavna,  svakako preporučujemo SteelSeries Arctis 1 bežične slušalice. Unatoč svojoj običnoj estetici, kvaliteta izrade je na nivou. Audio prezentacija je glasna, jasna i prepoznatljiva u svim igrama koje se igraju, dok je mikrofon izuzetan na mnogim platformama. Trebali biste tražiti neke druge slušalice jedino ako vam nedostaje „surround“ zvuk. Cijena slušalica se kreće oko 700 kn i svakako ih treba uzeti u obzir prilikom sljedeće kupovine.

Ustupio: SteelSeries

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here