Dva nova Googleova hardverska uređaja su se pojavila u FCC zapisima, a kao što bilježi „9to5Google“, čini se da su povezani s novim Android TV proizvodom na kojem se navodno već neko vrijeme radi. Ako je to slučaj, Google je vjerojatno spreman da ga uskoro objavi.

Izvješće „XDA Developers“ u lipnju navodi da Google priprema TV uređaj kodnog naziva „Sabrina“ koji će upotrebljavati Android TV i tradicionalni daljinski upravljač za razliku od pametnih uređaja koje kontrolira pametni telefon. Jedna od novih FCC objava odnosi se na „Interactive Media Streaming Device“ s Wi-Fi-jem i Bluetoothom, dok se drugi odnosi na bežični uređaj s Bluetoothom za što 9to5Google pretpostavlja da bi Sabrina i daljinski upravljač mogli biti.

Ako ne kupite televizor s ugrađenim softverom, trenutno nema previše opcija za Android TV. Tu je i vrhunski raspon Nvidia Shielda, čija cijena počinje od 149.99 USD ili Xiaomi Mi Box S od 59.99 USD koji je sam Google promovirao prije nekoliko godina. Xiaomi je također izdao Mi TV Stick vrijedan 40 USD u Indiji i Europi, što je trenutno jedini način za dobivanje Android TV-a u tom obliku.

Morat ćemo vidjeti ima li Google nešto uvjerljivije na putu. XDA developeri su u početku izvijestili da je lansiranje planirano za ovo ljeto, tako da još uvijek ima vremena za Google.

 

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here