Roccat je sve zastupljeniji brand na području gamerske računalne periferije, koji osim miševa i podloga, tipkovnica i gadgeterije također u ponudi ima i slušalice.

Tako smo testirali njihove prve 5.1 slušalice pod nazivom Roccat Kave, a budući da smo otprije bili dosta zadovoljni njihovim proizvodima, jako nas je zanimalo kakve su mogućnosti ovih slušalica.

Ono što nas je odmah oduševilo jest kvaliteta izrade ovih slušalica, koje odišu čvrstinom te su veoma robusne, što pokazuju i aluminijski dijelovi u njihovoj konstrukciji.

Same slušalice sadrže po tri zvučnika pomoću kojih se reproducira 5.1 zvuk te imaju i mikrofon koji se može po potrebi skinuti ako se ne koristi, a spajaju se preko 3,5-milimetarskih priključaka.


Osim toga, slušalice imaju i jedan USB priključak preko kojeg se kontroliraju njihove funkcije. Kontroler se nalazi na kabelu slušalica, a od funkcija ima pojačavanje, mute tipku za zvuk i zasebno za mikrofon.

Ispod poklopca nalaze se kontrole za jačinu zvuka za svaki kanal zasebno. Postoje i dva profila, Game i Movie.

Udobnost slušalica je odlična, za što su dodatno zaduženi “jastučići” koji naliježu na tjeme glave. Kvaliteta reproduciranog materijala dosta je dobra. Razlike u odnosu na slušalice koje simuliraju 5.1 zvuk evidentne su, a u igrama se osjeti atmosfera te kretanje igrača, što pomaže orijentaciji u prostoru.

Nije kao pravi 5.1 zvučni sustav, ali je napredak očigledan. Od svega nas je najviše impresionirao subwoofer koji je vrlo snažan i zasigurno će budućim vlasnicima žestoko prodrmati cijelu glavu.

Specifikacije:
5.1 slušalice, frekvencijski raspon 20 20.000 Hz, maks. ulazna snaga 100 mW, promjer drivera 40 mm, vibracija, mikrofon, priključci 43,5 mm, 1x USB, dužina kabela 3,4 m, kontrole na kabelu

Piše: D.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here