U posljednjih nekoliko godina su bežični usisavači sve više osvajali svjetsko tržište. Njihove karakteristike (mala snaga, kratko trajanje baterije i dugo vrijeme punjenja) još uvijek ne mogu u potpunosti istisnuti tradicionalne usisavače, ali oni pouzdano zauzimaju svoju poziciju. Ovo je tehnika za brzo svakodnevno čišćenje: Pomesti podove, skupiti prašinu s namještaja i očistiti odjeću za dvadeset do trideset minuta, a glomazni i teški žičani usisavač se ostavljao za generalno i detaljno čišćenje.

Junak današnje recenzije je Jimmy JV65, novi usisavač kineskog proizvođača KingClean Electric. Među njegovim prednostima su velika snaga, dugo trajanje baterije i bogata oprema. Već smo imali prilike družiti se sa ovim proizvođačem prilikom testiranja Jimmy JV51 modela. Tijekom današnjeg pregleda ćemo saznati po čemu se ovaj novi usisavač razlikuje od nama već poznatog i koliko njegove karakteristike odgovaraju stvarnosti.

Jimmy JV65 recenzija

Paket uključuje:

 • Kučište usisavača s baterijom i spremnikom za prašinu
 • Podna četka
 • Dodatni valjak za podnu četku
 • Priključak za tapecirani namještaj s električnom četkom
 • Kruta produžna cijev
 • Savitljiva produžna cijev
 • Dvije dodatne četke s širokim i uskim prorezima
 • Punjač baterije
 • Stalak za postavljanje uređaja na zid
 • Upute

 

Jimmy JV65 test

Prvi dojmovi o Jimmy JV65 usisavaču

Tijelo je izrađeno od sivo-srebrne plastike s metalnim efektom. Svijetli grimizni ukrasni elementi se ističu karakterističnim sjajem: Unutarnji poklopac ručke i kraj kućišta. Elementi ciklonskog filtera su izrađeni od plastike iste boje.

Motorna jedinica s baterijom koja se ne može izvaditi je cilindar. U stražnjem dijelu se nalazi ručka s upravljačkim elementima, a prednji dio ulazi u tijelo spremnika za smeće. Izlazi za zrak se nalaze na samom kraju s obje strane. Na dnu jedinice se nalazi jezičak za pričvršćivanje na zidni nosač. Tijelo koša za smeće je izrađeno od svijetlo sive prozirne plastike i odvaja se pritiskom na gumb na kraju cilindra.

Jimmy JV65 cijena

Zrak ulazi u spremnik kroz bočni otvor u kućištu i uvijen je u smjeru kazaljke na satu zahvaljujući posebno oblikovanom ciklonskom filteru. Veliki komadi krhotina ostaju u donjem dijelu kante, zadržavajući e uz pomoć crvene tkanine, dok se mali i lagani komadići talože oko perforirane čelične rešetke. Tada protok zraka ulazi u predfilter, disk od crne pjenaste gume i kroz njega do HEPA finog filtera.

Svi elementi ovog sustava se uklanjaju s tijela spremnika uz pomoć preklopne žice na HEPA filteru. Da biste odvojili elemente okrenite disk s finim filterom za pet do deset stupnjeva u smjeru kazaljke na satu i lagano povucite.

Jimmy JV65 četka

Glavno radno tijelo Jimmy JV65 usisavača je električna mlaznica s dva zamjenjiva valjka. Prvi je za tvrde površine – kratka, baršunasta četkica. Drugi je za tepihe i prostirke – s plastičnim lamelama blago zakrivljenim u rotaciji i prošaranim elementima četkica od sintetičkih materijala. Funkcionalni elementi električne mlaznice su učvršćeni žutom kopčom na jednoj od strana. Put zaključavanja je mali, ali djeluje jasno i predvidljivo.

Jimmy JV65 bežični usisavač

Električna mlaznica za tapecirani namještaj je dizajnirana, kako slijedi iz priručnika, za uklanjanje prljavštine s madraca i borbu protiv grinja. Ima samo jedno uklonjivo tijelo – četka sličnog dizajna kao ona mekih podnih obloga. Ima iste lamele i elemente četke, blago uvijene u smjeru rotacije.

Jimmy JV65 čiščenje računala

Velike i male glavice četkica s prorezima imaju sličan dizajn, razlikujući se samo po veličini. Preklopljeni djeluju kao uske mlaznice i da biste ih pretvorili u drugi oblik, pritisnete gumb za otpuštanje i pomaknete element četke prema naprijed.

Jimmy JV65 također dolazi s četkom od sintetičkih dlačica. Njen je unutarnji dio prekriven mekanim materijalom koji olakšava klizanje po tkanini i osigurava čvrsto prianjanje mlaznice na obrađenu površinu. Jimmy JV65 adapter za napajanje se povezuje izravno s uređajem. Za to je na kraju ručke rozeta, zatvorena gumenim čepom.

Jimmy JV65 za parket

Korištenje

Prije uporabe svih dijelova usisavača, raspakirajte i do kraja napunite bateriju. Usisavač je stigao k vama na testiranje otprilike s polupunom baterijom, a trebalo mu je nešto više od dva sata da ga temeljito zasitimo električnom energijom. Pored kontrolnih gumba, indikator napajanja svijetli zeleno dok uređaj radi, a prebacuje se u crveno kad se baterija isprazni. Tijekom punjenja LED svijetli crveno, a puna baterija svijetli zelenom lampicom koja ukazuje na spremnost za rad.

Jimmy JV65 usisavač

Jimmy JV65 je lagan, lijepo leži u ruci i dobro je uravnotežen – kako kod čišćenja poda, tako i prilikom rada s uređajem u ručnom načinu rada, njegova se težina gotovo ne osjeća. Podna mlaznica nam se svidjela zbog prikladnog dizajna šarke koja omogućuje lako okretanje za 90 stupnjeva udesno i ulijevo i postavlja je gotovo paralelno s produžnom cijevi za čišćenje ispod ormarića s namještajem. Pokretljivost na madracu i kod četkice za tapecirani namještaj je nešto manja.

Jimmy JV65 čiščenje poda

Trobojni uzorak u obliku spirale na valjcima motoriziranih dodataka olakšava upravljanje njihovom rotacijom. Nažalost, četka za pod nema vertikalni položaj za parkiranje – tijekom stanke u čišćenju usisavač mora biti poduprt na zidove ili namještaj.

Jimmy JV65 čiščenje namještaja

Otvori za zrak na kućištu su smješteni visoko, njihovo je mjesto dobro odabrano – protok zraka ne podiže prašinu s poda, identično kao i kod drugih modela. Nije potrebno juriti za malim otpadom koji se raznosi na već očišćena područja.

Čini se da su električni motori prilično snažni i stvaraju primjetan otpor kada se tijelo kreće prema vama. Najviše se osjeti kod čišćenja premaza. Pri kretanju unatrag uređaj zamjetno trči prema naprijed, ali umjesto toga pomaže u čišćenju.

Jimmy JV65 spremnik za smeće

Punjenje spremnika za otpad se u potpunosti kontrolira kroz prozirno tijelo. Oznaka maksimalne razine se čini nepotrebnom, značajan dio velikih čestica ne pada ispod „suknje“ ciklonskog spremnika, zadržavajući se u gornjem dijelu spremnika za otpad.

Učinkovitost srednjeg filtera nije naročito velika, sitna prašina gotovo neometano prolazi kroz njega, taloži se na unutarnjoj površini HEPA elementa. Istodobno, fini filter djeluje u potpunosti – njegov vanjski dio ostaje netaknut čak i nakon nekoliko intenzivnih čišćenja.

Jimmy JV65 testovi

Praktični testovi Jimmy JV65 usisavača

Kako bismo procijenili učinkovitost i vijek trajanja baterije Jimmy JV65 usisavača, testirali smo ga u stvarnim uvjetima, čisteći stan nekoliko puta na razne načine.

Jimmy JV65 čiščenje tepiha

Maksimalna snaga

Na potpuno napunjeni uređaj smo spojili veliku električnu četku kroz produžnu cijev pri maksimalnoj snazi (način III). Punjenje baterije je trajalo 12 minuta i 26 sekundi. Ovo je četiri i pol minute više nego što proizvođač obećava.

Jimmy JV65 čiščenje pločica

Međutim, za stalni rad u ovom načinu JV65 nije baš prikladan – zagrijavanje kućišta u području motora do završetka posla bilo je vrlo primjetno, a rad na maksimalnoj snazi s pretrpanim sakupljačem prašine, kao iskustvo daljnjeg postupka, je pokazalo da prilično brzo (nakon samo jedne i pol minute) dovodi do zaštite od pregrijavanja. Nakon toga uređaj se potpuno isključuje i može se ponovno uključiti tek nakon nekoliko minuta.

Jimmy JV65 čiščenje tapisona

Maksimalna snaga i kontinuirano čišćenje prostora

No, s produljenim kontinuiranim čišćenjem pri prvoj brzini ovaj se model pokazao vrlo dobrim. Uređaj uključen na minimalnoj snazi smo koristili za čišćenje odjeće, tapeciranog namještaja, zavjesa i teško dostupnih mjesta u stanu bez korištenja motoriziranih mlaznica.

Vrijeme neprekidnog rada Jimmy JV65 u ovom načinu rada je bilo 1 sat i 8 minuta. To se gotovo točno podudara s podacima tehničkih specifikacija i vrlo je dobar, ako ne i rekordni rezultat za bežični usisavač.

Jimmy JV65 čiščenje automobila

Kombinirani način rada – čišćenje unutrašnjosti automobila

Još jedan tradicionalni test za ovu vrstu instrumenata je čišćenje unutrašnjosti automobila. Testirali smo Jimmy JV65 na unutarnjem čišćenju velikog karavana s prilično velikim prtljažnikom koji je bio pun prašine nakon nekoliko putovanja na selo. Mala motorizirana četka minimalne snage je idealna za čišćenje sagova i presvlaka ispod. Veliki dodatak za odjeću u kombinaciji sa srednjim načinom rada se uspješno koristi za presvlake i obloge.

Također, mlaznice s utorima i valovite produžne cijevi pomažu u učinkovitom skupljanju smeća s najužih područja. Da biste to učinili najbolje je koristiti način srednje snage s kratkotrajnom maksimalnom snagom.

Očistili smo unutrašnjost automobila za dvadesetak minuta – za to je bilo dovoljno jedno punjenje baterije, usisavač je bio spreman za nastavak rada, ali opseg posla za njega je bio gotov.

Jimmy JV65 performanse

Zaključak: Biste li trebali kupiti Jimmy JV65 bežični usisavač?

Bežični usisavač Jimmy JV65 se pokazao prikladnim i svestranim uređajem za praktičnu upotrebu. Instrumentalna ispitivanja su potvrdila da u prosječnom i maksimalnom načinu rada pokazuje dobru snagu, a pri minimalnoj snazi kapacitet baterije traje prilično dugo.

Širok izbor dodataka koji dolaze s uređajem, prema našem mišljenju, vam omogućuje rješavanje svih mogućih zadataka tijekom svakodnevnog čišćenja u stanu, na selu ili automobilu. Jimmy JV65 je izvrstan svakodnevni usisavač. Dostupan je za 219.99$ (1.360,00kn) sa kupon kodom: NNNMOPUBI, unutar Europe u poznatoj online trgovini GeekBuying ovdje.

Specifikacija Jimmy JV65:

 • Snaga: 500W
 • Baterija : 8pcs 2.5AH lithium battery/72WH, Napon: 28.8V
 • Vrijeme trajanja baterije (Maximalni usisni mod/Jako usisavanje/Normalno usisavanje): Oko 9/30/70 Min
 • Vrijeme punjenja: 4-5h
 • Snaga usisavanja: 145AW
 • Tlak usisavanja: 22Kpa
 • Buka: 82dBa
 • Kapacitet posude za smeće: 0.5L
 • Vrste priključaka: kombinacija mekanih i tvrdih četki
 • Cijena: oko 1.360,00kn

 

Piše: A.M.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here