Razer, kompanija koja stoji iza impresivnog gaming laptopa Razer Blade i vrhunske gaming periferije, počinje raditi svoj – toster. Da, dobro ste pročitali. Ova vijest nije nova, odnosno mogli ste ju prijašnjih godina više puta pročitati, no sada je to postala stvarnost. Sve je počelo kao šala, ali “pritisak” Razer zajednice je bio prevelik, pa je CEO kompanije – Min-Liang Tan – službeno izjavio da kompanija počinje raditi svoj toster.
Ova šala počela je još 2013. godine, kada je zajednica na Facebook i Twitteru “zahtijevala” od Razera da im napravi toster da ujutro mogu na brzinu napraviti toast i pojesti nešto prije nego počnu igrati igre.
1. travnja 2016. godine Razer je dolio ulje na vatru s objavom da počinju raditi na projektu kojeg su zvali “Project Breadwinner”, ali to je bila prvoaprilska šala.

Razer toster

Nakon te inicijalne šale, koju je tvitao Tan o proizvodnji tostera, Razer fanovi su vršili pritisak na Mark Withersa koji je kreirao Facebook stranicu za toster. Tan je popustio i rekao Withersu da će početi raditi na ovom projektu ako skupi milijun lajkova na Facebooku. Naravno, u kratkom roku su skupili tu brojku, čak ju i prošli za 40.000 lajkova. Vjerovali ili ne, 12 osoba je čak istetoviralo toster s Razerovim znakom na svojim tijelima, i Tan je rekao:

“Alright – I didn’t think these guys were going to make it – but they did. It was to hit 1M likes and with each Razer Toaster tattoo being equivalent to 100K likes each….and they now have 12 Razer Toaster tattoos.
Well….what can I say. I’ve just officially liked their page – and I’m going to put together my team of designers and engineers. It will take a few years – but I’ll be sure to share the progress – and make it a community affair.
A Razer Toaster – For Razer Toaster Lovers. By Razer Toaster Lovers.”

Iako bi ovaj projekt mogao uzeti par godina da se dovrši, vjerujemo da će Tan održati svoju riječ i isporučiti toliko iščekivani toster. Zašto će trebati godine? Zato što je ovo side-project koji će se u kompaniji raditi onda kada se ima vremena i resursa viška. Ipak oni žive od gaming periferije i laptopa, ne kućanskih aparata. Bez obzira na to, veseli nas ova vijest.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here