Ako imate Kindle koje vaše dijete često posuđuje, uskoro ćete mu moći nabaviti novi Kindle za djecu. Amazon je nedavno najavio Amazon Kids Edition – eReader namijenjen djeci koji će im pomoći da redovno čitaju.

Ovaj Kindle bi trebao biti prilično jeftin, odnosno u rangu cjenovno prihvatljivih Kindle uređaja, a imat će kao i ostali 6 inčni e-ink display (167 ppi), prilagodljivo svjetlo ekrana, te bateriju koja će s jednim punjenjem trajati tjednima. Dolazit će u crnoj boji s dvije različite futrole – plavom i rozom. Uz to, dijete će dobiti i godinu dana usluge “Amazon Fire for Kids Unlimited” i dvije godine garancije.

Iako ovo izgleda kao još jedan Kindle u nizu, nije tako. Da bi ste mlađe generacije zainteresiralo za čitanje, bit će ugrađena “igra” koja će sadržavati razne achievemente, odnosno postignuća. Kako dijete čita, tako će dobivati “badgeve” i imat će ugrađen Word Wise – rječnik koji će im objasniti “teške” riječi i one riječi koje ne razumiju. A takvih ima u svakoj knjizi koja djeca čitaju.Nadalje, kako dijete bude gledalo nepoznate riječi, tako će se one dodavati u tzv. “Vocabulary Builder”. To je “igra” flash-kartica u kojoj se povezuju riječ i definicija kako bi dijete moglo naučiti te nepoznate riječi.

Na to dodajte još i Easy Discovery – mogućnost da dijete nađe knjige iako ih krivo napisalo u tražilicu i imate fantastičan proizvod. Dijete će moći tražiti omiljene knjige po naslovu, autoru ili žanru.

Ovaj Kindle bi trebao koštati oko 99.99 funti, odnosno 122 dolara, a moći ćete ga kupiti od kraja listopada.

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here