Kako vi stojite s vašim ”glodavcima”? Pratite li redovito nove trendove ili ste i dalje zadovoljni svojim mehaničkim glodavcem čija godina proizvodnje seže u rane dvijetisućite (ili možda još i više u prošlost)?

Ako ste se pitali koji su trenutno najbolji miševi za igranje igara, ne morate više tražiti, došli ste na pravo mjesto. Mi smo se potrudili za vas pronaći glodavce koji su po mišljenju nas, ali i velikog broja korisnika, ako ne najbolji onda svakako neki od najboljih mehaničkih glodavaca koji danas postoje na tržištu.

U nastavku članka ćete moći pročitati nešto više o najgamerskim miševima za mjesec ožujak 2018. Bez obzira na to zanima li vas estetika, bežičnost ili žičnost, ili pak neki obični, ali opet koliko-toliko kvalitetan ”jeftinjak”, u ovome članku ćemo nešto reći o svačemu pomalo.

 

Logitech G903

  1. Najbolji od najboljih – Logitech G903

G903 model proizveden od tvrtke Logitech, tvrtke koja je dugi niz godina poznata po renomiranosti i kvaliteti, je jedan od svakako najboljih, ako ne i najbolji ”sve u svemu” gamerski miš koji danas postoji na tržištu. Radi se o odličnom mišu koji j podjednako dobar za više ”vrsta” upotrebe.

Neovisno o tome kakav žanr igara volite igrati, jesu li to 3D pucačine ili RTS/RPG/MMORPG igre, ovaj model će vas zadovoljiti bez obzira i na igru i na žanr. G903 model možete koristiti i kao žični i kao bežični miš, a još jedna vrlina ovog glodavca jest ta što mu performanse ne opadaju, bez obzira na to u kakvoj ga varijanti odlučite koristiti.

Jedina prava da tako kažem negativna strana ovog glodavca je njegova cijena. Ipak, kvaliteta košta i to je oduvijek bilo tako, što se vidi i po ovom Logitechovom mišu. Tko voli- nek’ izvoli.

 

Roccat Kone Aimo

  1. Drugi naj-naj miš – Roccat Kone Aimo

Roccat je svojim Kone Aimo modelom pokazao kako zna osmisliti i proizvesti miš koji i izgleda odlično i udoban je za koristiti. Owl-Eye optički senzor koji se nalazi na ovome mišu je vrlo osjetljiv (kad kažem vrlo onda mislim- VRLO), a sa svojih čak 12 000 dpi-a je dovoljno osjetljiv da bude svrstan pod ekstremno osjetljive glodavce.

Mišu ruci djeluje dosta glomazno iako on to nije, što je u biti dobro, pogotovo ako imate poveće dlanove jer se u suprotnom može činiti kako bi vam miš svakoga časa mogao iskliznuti i pasti na pod. Dobra RGB LED osvjetljenja dodatno daju na stilu, a maleni broj tipki će vam biti više nego dovoljno, pogotovo ako volite igrati FPS igre i želite da miš odlično ”pogađa” svaki pixel na zaslonu vašeg računala.

Odličan miš, koji se opet baš i ne može pohvaliti svojom cjenovnom pristupačnošću, što opet ne čudi previše, s obzirom na to da odličan hardver, bez obzira o kakvom se radi, gotovo uvijek košta.

 

Razer Mamba

  1. Razer Mamba Tournament Edition

Postoji određen broj igrača koji preferiraju da njihovi glodavci imaju lasereske senzore, a Phillipsov senzor kakav se nalazi u ovome modelu je vrlo dobar izbor takvih senzora. Možda vam se čini kako je hardverska akceleracija koju ovaj model ima loša stvar i kako će vam to smetati u igranju igara, ipak tu dolazi do izražaja laserski senzor koji ne mari previše za površinu na kojoj se miš nalazi.

Mamba model je u pogledu držanja i korištenja vrlo udoban i ne pretežak. Možda neće kliziti ”po zaslonu” poput recimo Logitechovih modela, ali sve u svemu i dalje se radi o dovoljno dobrom glodavcu da se nađe na našem popisu naj-glodavaca za ožujak ove godine.

 

Speedlink Omnivi Core

  1. Speedlink Omnivi Core

Ono što može ne-zadovoljiti igrače, pogotovo one koji jako veliki račun vode oko ergonomije jest to što se ovaj model baš i ne može pohvaliti dobrom ergonomijom. Ono čime se pak ovaj model može pohvaliti jest tijelo koje daje dojam ”gumenosti” zbog čega je ono ugodno na dodir (sve dokle god miš odgovara veličini vašeg dlana) i tipke koje nisu niti pretvrde ni premekane (što znači da neće biti ”slučajnih” dodira miša).

Cijena je niža od Logitech modela, ali opet dovoljno visoka da miš bude svrstan u kategoriju kvalitetnih (čitaj- skupih). Bez obzira na to, Speedlink Omnivi Core je jedan od naj-gamerskih glodavaca na koji se isplati baciti oko. Ako imate dovoljno novca i volite Speedlink miševe- može i dva.

 

SteelSeries Rival 500

  1. SteelSeries Rival 500

SteelSeries Rival 500 je jedan od onih miševa koji će vas zasigurno zanimati i čiji model ćete htjeti kupiti ako ispunite dva preduvjeta: ako volite MMORPG igre i naravno- ako imate dovoljno novca. Iako miš nema baš toliko tipki kao recimo Nyth ili Razerova Naga, svejedno se radi o više nego dobrom MMO glodavcu (jer budimo realni- nekada previše tipki na mišu može djelovati kontraproduktivno).

Osim ”taman” broja tipki još jedan razlog zbog kojeg se ovaj SteelSeries-ov model našao na našem popisu najboljih gamerskih glodavaca za ožujak ove godine jest činjenica da ovaj miš u sebi ima Pixart PMW 3360 optički senzor. Sam senzor daje potencijalan DPI rang od čak 16 000 i to gotovo bez bilo kakve hardverske akceleracije. Ako tražite odličan miš kojim će vaše igranje MMO naslova doći u jednu novu dimenziju. Isprobajte ovaj model.

 

Razer Naga Epic Chroma

  1. Razer Naga Epic Chroma

Razerova Naga je sinonim kvalitete i pouzdanosti što se tiče MMO gaming miševa otkako se prvi puta pojavila na tržištu, što znači prije šest godina. Naga Epic Chroma je sedma verzija Razerovog MMO gamerskog miša i kao takva predstavlja dosta veliko refiniranje i promjenu u odnosu na originalan dizajn miša.

Sada su tu mehaničke tipke koje su, iako su mehaničke dosta tiše od inačice miša iz 2014. godine. Žična ili bežična varijanta- ovisi o vama. Naga je provjereno kvalitetan gamerski miš o kojemu se nema što puno za govoriti. Šest godina postojanja su bile vrlo plodonosne za Razer. Nema razloga da se to ne nastavi.

 

gaming miš logitech g502

  1. Logitech G502 Proteus Spectrum

Logitechov G502 je po našem izboru najbolji ”all around” ili podjednako prihvatljiv za sve žanrove igara miš koji je dostupan na tržištu po nešto nižoj cijeni od ostalih glodavaca s ovoga popisa. Zbog toga se čak može i reći kako G502 model spada pod ”jeftinjake”, što se na prvi pogled baš i ne vidi (a ni na drugi, pogotovo kada zavirimo ispod haube i vidimo da i ovaj model u sebi ima Pixartov PMW 3366 optički senzor).

Više naklonjen dešnjacima nego ljevacima, miš koji je podjednako ”dobar” i za ”claw gripping” i za korištenje ”iz dlana”, s dovoljnim brojem utega zbog kojih ćete moći prilagoditi masu miša kako vama najbolje odgovara, što opet ovisi o površini na kojoj će miš biti i o igri koju ćete igrati.

Jeftin ili ne Logitech je svojim G502 modelom svejedno pokazao kako zna napraviti i jeftiniji gamerski miš koji će biti podjednako dobar kao i onaj ”skupi” (premda za naše standarde ovaj model može djelovati podosta ”skupašno”).

Ovo naravno nisu svi modeli za koje se može reći da se radi o naj-gamerskim miševima za ožujak 2018. Tu su recimo i Corsair Harpoon RGB, Corsair M65 Pro RGB, Logitech G903, ASUS ROG Spatha, Roccat Nyth i mnogi drugi.

Razmišljate li i vi o kupovini novog gamerskog glodavca ili ćete ipak ostati pri starom?

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here