Računalni miš danas je nezaobilazna oprema gotovo svakog korisnika. Iako postoje takozvani ”dodirnici”, korištenje miša daleko pojednostavnjuje stvari i olakšava korištenje.

Miševi namijenjeni za igranje igara obično su daleko kvalitetniji od onih običnih. Radi se o miševima koji u prosjeku traju puno dulje od običnih i koji su po mnogim drugim obilježjima jednostavno bolji od onih najobičnijih. No kvaliteta najčešće košta.

Ako želite najbolje, za to ćete morati i platiti. Ako želite ostvarit najveću prednost prilikom igranja vaših najdražih igara, kao što su Call of Duty ili PUBG za to ćete izdvojiti više novca (svaki klik je od presudne važnosti).

No za sve one ”casual” igrače kojima je važno da imaju nekakav gamerski miš, koji pritom ne mora koštati 100 eura (niti 50 eura) slijedi ovaj popis nekih od najboljih gamerskih miševa iz ”budget” segmenta. U vezi ovih miševa ne smijete očekivati čudesa, super-preciznost u radu i sve ono što biste mogli očekivati kod nekog miša koji košta 500-600 kuna. Ako ste spremni na kompromise i ako vas i dalje zanima koji su to neki od najboljih ”budget” gamerskih miševa, nastavite čitati.

Logitech G300s

Logitech G300s

Logitech G300s jedan je od cjenovno pristupačnijih miševa namijenjenih za gamere i sve one koji to žele postati, a koji pritom ne žele potrošiti puno novca na miš. Razlog zbog kojeg je ovaj miš tako cjenovno pristupačan ne leži u materijalu izrade niti u kvaliteti (koja je neosporna), već u tome što se radi o starijem modelu miša. No, ako je star ne znači da ne valja. Baš naprotiv; neki miševi su kao vino: što stariji to bolji.

Ergonomski profil, dizajn prilagođen i za dešnjake i za ljevake, RGB osvjetljenje, tri profila i šest tipki koje možete programirati, G300s i dalje je jako dobar gamerski miš. Za 30-ak američkih dolara koliko ovaj miš košta na internetskim trgovinama Logitech G300s zaista je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) ”budget” gamerski miš kojeg danas možete kupiti.

Cijena: 199 kn

 

 

FI Exports G52

Hcman G52 (FI Esports G52)

Hcman G52 također je poznat pod nazivom FI Esports G52, no bez obzira na njegov naziv, radi se o jednom od boljih, ”budget” gamerskih miševa koji danas postoje na tržištu.

Simetričnog dizajna, sa RGB osvjetljenjem (ovisno o tome koji profil odaberete takvo će vam svjetlo svijetliti), dvije tipke sa svake strane i mogućnost namještanja šest razina DPI-a bit će vam više nego dovoljni ako tražite solidan i cjenovno pristupačan gamerski miš.

Cijena: 150 kn

 

Vegcoo Wireless Gaming Mouse

Vegcoo Wireless Gaming Mouse

Vegcoo Wireless Gaming Mouse nije baš privlačan, neki bi se mogli požaliti i na osvjetljenja koja su mogla biti bolja, kutovi su malo čudni, a kućište djeluje kao da je osmišljeno od one jeftine plastike, no bez obzira na to radi se o jednom od cjenovno najpristupačnijem bežičnom, gamerskom mišu koji postoji na tržištu.

Miš ima tri postavke za količinu DPI-a i ako vam se ne da gnjaviti sa softverima miševa, s ovim ćete moći odahnuti, budući da ovaj model nema ništa takvo. Kada ga poželite koristiti trebate samo utaknuti USB ključ u svoje računalo i to je sve. Ako želite cjenovno pristupačno, a opet da bude bežično, Vegcoo Wireless Gaming Mouse bi mogao biti miš kojeg tražite.

Cijena: 120 kn

 

VersionTech Gaming Mouse

VersionTech Gaming Mouse

VersionTech Gaming Mouse je jedan od rijetkih gamerskih, ”budget” miševa sa ovog popisa koji dolazi u crnoj ili bijeloj boji, što je svojevrstan plus za miš. Na prvi pogled miš izgleda pomalo neobično; svojim ”kapilarnim” obrascima crvenih, žutih i plavih osvjetljenja VersionTech Gaming Mouse će vam se ili svidjeti na prvi pogled ili će vas odbiti.

Osvjetljenja se ne mogu isključiti, a kontrola osjetljivosti miša s obzirom na njegovu razinu DPI-a djeluje pomalo neprecizno (što nije ništa neobično, budući da se radi o mišu iz ”budget” razine). Pozitivne strane miša su njegova veličina (vrlo lako ”sjeda” u ruci i nećete imati osjećaj kao da će vam iskliznuti ili da bi vas mogla boljeti šaka ako biste ga koristili sat vremena) i to što dosta dobro ”prati” stanje na zaslonu prilikom igranja igara.

Izdaleka pomalo ”vuče” na Roccat, no VersionTech Gaming Mouse ipak je samo cjenovno pristupačnija kopija poznate ”mačke”.

Cijena: 80 kn

 

Havit Gaming Mouse

Havit Gaming Mouse

Ako vam ne smeta što je vaš miš kopija nekog poznatijeg i razvikanijeg modela, onda ne bi bilo loše da kupite najbolju kopiju. Havit-ov gamerski miš izgleda i podsjeća na Steel Series-ov Steel Series Rival miš.

Zahvaljujući svome malenom i za korištenje vrlo ugodnom kućištu te dosta dobro osmišljenim smještajem tipki, Havit-ov miš će na prvi pogled kod velike većine potencijalnih kupaca zaraditi određen broj bodova.

Možda će vam zasmetati činjenica da se šest razina osjetljivosti baš i ne podudaraju kako bi trebale te da se pokazivač miče malo brže nego što bi trebao, no to su sve stvari na koje treba biti spreman kod kupovine jednog gamerskog miša iz ”budget” razreda.

Cijena: 110 kn

 

Hiraliy F300

Hiraliy F300

Hiraliy F300 je vrlo lagan, udoban i jednostavan za korištenje. Vizualno čak i lijepo izgleda. RGB osvjetljenja su postavljena tako da na suptilan način daju korisniku do znanja da su tu, ali da od njih neće oslijepiti.

Miš dolazi i sa vlastitim programom zahvaljujući kojem ćete moći namjestiti željenu razinu DPI-a kao i osvjetljenje. Negativnije strane ovog miša su lošija preciznost, koja se pogotovo osjeti kod viših razina DPI-a. Sve u svemu, dosta solidan ”budget” gamerski miš.

Cijena: 100 kn

 

Uhuru Wireless Gaming Mouse

Uhuru Wireless Gaming Mouse

Uhuru Wireless Gaming Mouse je još jedan od vizualno i dizajnerski dobro osmišljenih cjenovno pristupačnih, igraćih miševa. Osim svog lijepog dizajna koji korisniku jamči i dosta dobru razinu ergonomije, ovaj bežični miš na sebi ima i RGB osvjetljenje (koje je smješteno na prednjoj strani miša), bateriju koja se može nadopunjavati, a dolazi i s vlastitim programom.

Na prvi pogled sve je super. Čak ne biste niti rekli da se radi o nekakvom jeftinom igraćem mišu. No stvari će vam postati jasnije nakon instalacije korisničkog programa i nakon što ga počnete koristiti. Miš nije loš, ali će vam biti jasno zašto košta ovoliko koliko košta i zašto je ipak riječ o ”budget” gaming mišu. Sve u svemu, jedan OK miš pristupačne cijene, namijenjen svima onima koji povremeno nešto ”zagejmaju”.

Cijena: 140 kn

Piše: D.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here