Microsoft je navodno počeo razvijati dosad neviđen sustav za ultrabrzo bežično punjenje uređaja. Kompanija Billa Gatesa još je u veljači 2017. poslala dokumentaciju pod nazivom Smart Battery for Ultrafast Charging u američki zavod za patente. Dokument koji opisuje i prikazuje ideju u javnosti je osvanuo prošlog tjedna.

Patent se temelji na sustavu višestrukih coil modula za punjenje. Dosadašnji, postojeći modeli, koriste samo jedan modul. Moduli koje Microsoft planira upotrijebiti zajedno se mogu povezati u integrirani kontroler koji omogućuje brzo wireless punjenje i upravlja napajanjem.

Skica patenta – hoće li se ideja pretvoriti u proizvod?


Bežićni bi punjač trebao raditi na mobitelima, tabletima i notebook uređajima. „Korisnici imaju pristup sve većem broju prijenosnih računalnih uređaja pomoću kojih komuniciranju svaki dan. Na primjer, korisnici mogu nositi pametni telefon i tablet, prijenosni music player, nosive uređaje (npr. sat, narukvicu i dr.) i tako dalje“, kazali su iz Microsofta, objašnjavajući na taj način zašto je wireless punjač potreban za tehnološki napredak.

Priznavanje Microsoftovog patenta vjerojatno ne bi odmah rezultiralo izbacivanjem punjača na tržište, već njegovom ugradnjom u jedan od nadolazećih Microsoftovih proizvoda. Prva će na redu biti linija njihovih Surface (Pro, Laptop, Go, Book) prijenosnika, a zatim i pametni telefoni koji će zbog nove tehnologije punjenja definitivno očarati potencijalne kupce.

Pogledajte video o vijesti broj jedan u Microsoftu:

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here