Kućišta PC računala oduvijek su fascinirala one koji se vole baviti tehnologijom i kojima je tehnologija sastavni dio života. Svi ostali uglavnom odmahuju rukom pri pomisli na kućište računala i gotovo pa da im nije važno kako će njihovo računalo izgledati.

Današnja priča stoga je namijenjena svima onima koji vole tehnologiju i koji će rado odvojiti pokoju kunu ili dolar više kako bi njihovo osobno računalo izgledalo elegantnije i kvalitetnije. Iz susjedne nam Bosne i Hercegovine pokrenuta je jedna zanimljiva crowdfunding kompanija čiji je cilj skupiti novac za stvaranje predivnog PC kućišta ArtekLux mini ITX PC case.

ArtekLux mini ITX PC KUČIŠTE

Kućište ArtekLux mini ITX PC case nastalo je kao ideja dizajnera Esada Imširovića, koji je shvatio kako su računala iznimno napredovala u svim segmentima – osim u području kućišta. Na temelju svojih ideja stvorio je nekoliko prototipova, a kao finalni uradak nastalo je fantastično kućište ArtekLux mini ITX PC case. Prema riječima autora, radi se o prvom luksuznom kućištu za računalo na svijetu, a koje je u potpunosti izrađeno od 100 posto nehrđajućeg čelika.


ArtekLux mini ITX PC case vrlo modernog dizajna

Zanimljivost ovog kućišta je što na sebi nema niti jedan vijak, a sve izvana izgleda iznimno kvalitetno odrađeno. Uz to što je puno vremena potrošeno na dizajn koji izgleda luksuzno, dio truda uložen je i u to da kućište bude praktično. Zahvaljujući svojim malim dimenzijama kućište se bez problema može nalazi i na stolu u vašem uredu ili domu, ali se može i prenositi. Posebna pažnja posvećena je hlađenju koje je jedan od najvažnijih segmenta modernih računala jer nitko ne želi računala koja se pregrijavaju i ne izvršavaju svoju svrhu.

ArtekLux mini ITX PC case moderan dizajn

Ekipa koja stoji iza ovog cijelog projekta najavila je kako ovo nije jedino kućište koje će predstaviti tržištu, već pripremaju i razne druge modele. Ako je vjerovati njihovim riječima, novi će modeli biti još elegantniji, dizajnerski dotjeraniji, ali i funkcionalniji – što će vam omogućiti ugodan i kvalitetan rad na računalu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here