Kada govorimo o periferiji računala, osim miša, tipkovnice i monitora, ono što je isto tako važno za rad, pogotovo kada govorimo o igranju igara je zvuk. Što može dovesti najbolji i najdetaljniji zvuk do korisnika od najboljih slušalica ili headsetova.

Ako želite osjetiti najbolje gaming iskustvo ono na što ćete zasigurno htjeti obratiti pozornost je to da imate najbolje slušalice za gaming. Izbor najboljih slušalica vam čak može donijeti i prednost, pogotovo iz razloga što se danas velika većina igara igra preko interneta u situacijama u kojima svaki zvuk (pogotovo kod FPS igara) može značiti razliku između ”života i smrti.”

No, što znači imati najbolje slušalice za gaming? Najbolje slušalice za igranje igara ne znači isto za svakog korisnika. Jeste li korisnik koji želi imati headset preko kojeg će sve ono što slušate (bilo da se radi o zvukovima iz igara, zvukovima filmova ili glazbi) čuti podjednako kvalitetno?

Spadate li možda više u skupinu gamera koji žele imati slušalice koje će ih u potpunosti izolirati od okoline, tako da se u cijelosti mogu skoncentirati na ono što rade na računalu? Tražite li headset koji će s računalom biti spojen ili ste više ljubitelj bežičnih stvari? Ovo su neke stvari na koje treba obratiti pozornost prilikom razmatranja koji headset kupiti i koji headset bi mogao biti idealan za ono što vi trebate. Mi ćemo u nastavku nešto reći o headsetovima koji će biti najbolji za igranje igara.


 

Audio Technica ATH-AG1x

 

Audio Technica ATH-AG1x

”X” u nastavku imena označava razliku između dvaju modela, s time da je model Audio Technica ATH-AG1x puno bolji od modela koji u svom imenu nema ”X” u nastavku.

Ono što je vidljivo kod ovih slušalica jest da one koštaju ”malo više” (cijena im se kreće oko 300 dolara), no radi se o headsetu koji će opravdati svaki uloženi cent ili kunu. Audio Tehnica je u svoj headset ugradila drivere od 53 milimetara, što ovom headsetu daje frekvenciju između 15 i 35 000 Herza, što znači da ovaj headset ima veliki naglasak na visinu tonova.

Prema mišljenjima nekih korisnika, Audio Technica ATH-AG1x je jedan od najboljih slušalica koje danas postoje na tržištu.

 

HyperX Cloud II

 

HyperX Cloud II

Radi se o slušalicama koje imaju isto tako drivere od 53 mm, s time da je raspon frekvencije manji nego što je to slučaj kod Audio Technica ATH-AG1x. Ovdje je najveći raspon frekvencije 25 000 Hz.

Iako je HyperX Cloud II i dalje vrlo kvalitetan headset, to bi se u sljedećim godinama moglo promijeniti i to najviše iz razloga što je već sada na tržištu dostupan HyperX Cloud Alpha headset, za kojeg mnogi smatraju da se radi o najboljem headsetu koji je dostupan na tržištu.

Koji je razlog što smo se odlučili na ovaj model, umjesto na Alpha-u? Razlog je taj što Alpha, iako je kvalitetniji, je i dalje preksup headset za ono što nudi. ”Dvojka” je i dalje odličan izbor headseta, pogotovo ako tražite idealan headset za gaming koji vam neće biti teret niti nakon nekoliko sati neprekidnog igranja, bez obzira na to što izgleda pomalo glomazno.

 

Sennheiser GAME ONE

 

Sennheiser GAME ONE

Sennheiser slušalice su nastale kao plod dugogodišnjeg iskustva ne bi li se korisnicima, bez obzira bili oni gameri ili ne, pružilo ono što oni traže i trebaju – odličan headset koji će pružiti odličnu preciznost zvuka.

Sa driverima od 35 mm i rasponom frekvencije imeđu 15 i 28 000 Herza te masom od 300 grama, Sennheiser GAME ONE bi mogle biti vaš izbor ako tražite vrlo dobar, no ne i vrhunski gaming headset.

 

Turtle Beach Elite Pro Tournament

 

Turtle Beach Elite Pro Tournament

Turtle Beach Elite Pro Tournament, osim što se radi o izvrsnom headsetu koji je idealan za duge gamerske sate još ima i poboljšanu udobnost i to najviše zahvaljujući ProSpecs Glasses Relief sustavu uz pomoć kojeg se smanjuje pritisak školjki slušalica na lice korisnika.

50-milimetarski driveri pružaju raspon zvuka do najviše 22 000 Hz, što nije puno kao kod nekih drugih headsetova sa našeg popisa, no svejedno dovoljno zbog čega se i ovaj headset nalazi na našem popisu naj-headsetova za gamere i za gaming.

 

 Roccat Renga

 

Roccat Renga

Roccat Renga spadaju pod ”budget” headsetova i to iz više razloga. Jedan od tih razloga jest što se radi o headsetu koji vjerojatno ima najmanju masu: sa svojih 210 grama Roccat Renga spada pod ”lagane” headsetove koje gotovo niti nećete osjetiti da ih imate na glavi.

Zahvaljujući 50-milimetarskih driverima i rasponu frekvencije koji seže do 20 000 Hz te po cijeni od oko pedeset američkih dolara, Roccat Renga spadaju u skupinu solidnih, ”budget” headsetova koji će biti idealni za gamere koji žele imati dobar gamerski headset, ali ne žele izdvajati više novca za kupovinu recimo HyperX Cloud III headseta čija cijena seže do više od sto dolara.

 

HyperX Cloud Stinger

 

HyperX Cloud Stinger

HyperX Stinger verzija Cloud headseta želi svojim korisnicima prikazati sve ono dobro što je u proteklih nekoliko godina uspio utemeljiti Cloud, ali uz pristupačniju cijenu. 50-milimetarski driveri donose vrlo dobar i dobro uravnotežen zvuk, dok 23 000 Hz-a znače da ćete sa Cloud Stingerom imati dosta detaljnu frekvenciju zvuka.

Sve u svemu, HyperX Cloud Stinger je na neki način ”umanjena” verzija Cloud III headseta, što je dobra stvar i odlična ideja proizvođača jer na ovaj način korisnici za puno manju cijenu mogu donekle ”okusiti” sve ono dobro što je na tržište donio Cloud III headset.

 

SteelSeries Arctis 7

 

SteelSeries Arctis 7

SteelSeries Arctis 7 je u stvari ”mlađi” brat Siberia 800 bežičnog headseta koji ima gotovo sve ono što ima i Siberia 800 (40-milimetarski driver, slična frekvencija zvuka), ali za puno manju cijenu.

Siberia 800 je dostupan za oko 250, dok je SteelSeries Arctis 7 dostupan po cijeni od oko 150 dolara. Ako vam se sviđa Siberia 800 headset, a ne želite izdvojiti 250 dolara za njega, razmotrite ovaj model.

 

Asus ROG STRIX wireless

 

Asus ROG STRIX wireless

Iako ovaj headset estetski ne izgleda obećavajuće, Asus ROG STRIX wireless je bez obzira na vanjski izgled, vrlo dobar bežični headset. Bez obzira slušate li glazbu ili igrate igre, ovaj headset će vam svaku od aktivnosti koje uključuju korištenje headseta učiniti vrlo ugodnom, što se najviše može zahvaliti ”ogromnim” driverima od čak 60 milimetara.

Sve u svemu, dosta dobar bežični headset, bez obzira hoćete li ga koristiti za igranje igara ili za slušanje glazbe, Asus ROG STRIX wireless daje dobru kvalitetu zvuka, udoban je za ”nošenje” i cjenovno pristupačniji (120 dolara) i od Siberia 800 i od SteelSeries-ovog modela, što je samo dodatni plus.

Piše: V.Č.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here