Intel je počeo još u kolovozu prošle godine na vlastitom projektu pod kodnim imenom “Alloy”, bežičnom VR headsetom koji nije trebao imati potrebe za kabelima, kontrolerima ili potrebe za računalom. Samo biste prolazili kroz sobu prirodno, a kad dignite ruke ušli bi u interakciju sa VR svijetom.

Međutim ovaj projekt nije otišao daleko, jer je Intel odlučio otkazati projekt. Tvrtka je zapravo već trebala poslati referentni dizajn partnerima u drugoj polovici ove godine.

Nije sasvim jasno kada se Intel odlučio za stopiranje ovog projekta, ali po neimanovanim izvorima glavni razlog iza ove odluke stoji u “nedostatku partnera”. Što govori da ga partneri, (tvrtke poput Dell-a, HP-a, Lenova, Asusa i Acera) nisu željele uložiti vrijeme i napore u ovaj projekt.

 


projekt alloy

 

Po svemu sudeći glavni razlog je taj, da su svi ovi najveći Intelovi PC partneri, već u prošloj godini napravili prilično slične VR headsetove, one dizajnirane za Microsoftovu platformu proširene stvarnosti. (Za razliku od Intelovog projekta ovi headsetovi imaju kablove i kontrolere i zahtijevaju biti spojeni na PC). Dakle partneri su odabrali drugačiji dizajn od onog kojem se Intel nadao.

U intervjuu za PC Worldu, Intelov VR izvršni manager Kim Pallister ponudio je još jedan razlog zašto je projekt otkazan: Tim je shvatio da maleni PC koji bi se mogao uklopiti u headset “Project Alloy”, nije mogao konkurirati, u smislu performansi, s headsetovima koji se povezuju s mnogo jačim računalima.

 

WiGig

 

Zato Intel sada gura svoje visokopropusne WiGig bežične adaptere za VR headsetove, kako bi se izbjegli barem kablovi. Poprilično su skupi, ali ih možete jednostavno dodati na već postojeći VR headset.

Piše: D.Ž.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here