Huawei je posljednjih mjeseci doživio poprilične tržišne udarce s obzirom na to da je bojkot SAD-a uzrokovao “probleme” s Android aplikacijama. Unatoč tome što postoje zaobilazni načini kako koristiti Andorid aplikacije, mnogi se korisnici pribojavaju da korištenje aplikacija neće biti moguće bez problema u narednim mejsecima. Stoga, mnogi su korisnici odlučili odustati od nabavke Huawei pametnih telefona – što je uzrokovalo usporavanja rasta Huaweija. Bez obzira na to, Hauwei nastavlja s razvoj svojih novih proizvoda – a ovog smo puta dobili nove pametna satove koji nose oznaku podbrenda Honor-a.

Honor Watch GS Pro

Tržište pametnih satova bogatije je za modele Honor Watch GS Pro i Watch ES. Prvi među njima, Honor Watch GS Pro je vrlo kvalitetan pametni sat koji se bez problema može nositi s elitnim društvom na tržištu, a zadovoljava čak 14 kategorija vojnog MIL-STD-810G standarda. Robustan sat donosi vrlo izdržljivo kućište i iznimnu bateriju čije je trajanje čak 25 dana (bez potrebe za novim punjenjem). Sat podržava 100-ak različitih modova, a ima dvostruki sustav satelitskog navigiranja i pozicioniranja.

Veliki AMOLED zaslon obavijen je vrlo tankim metalnim okvirom, a sat je opremljen raznim senzorima koji mogu mjeriti tjelesne funkcije. Telefonske pozive moguće je obavljati direktno s pametnog sata, a zanimljiva novost je i poseban alarm koji najavljuje kada će biti loše vrijeme. Pametni sat bi se na tržištu trebao pojaviti po cijeni od oko 250 eura, a biti će dostupan u crnoj, bijeloj i plavoj boji. Valja još istaknuti podatak kako će prodaja najprije započeti u UK, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji.

Nešto manje ekskluzivan je pametni sat Honor Watch ES čija baterija traje 10 dana, a osigurava sve standradne funkcije kada je uparen s pametnim telefonom. Sat ima ugrađen sustav koji će se posebno svidjeti rekreativcima jer podržava 95 različitih vježbi uz automatsko prepoznavanje aktivne vježbe. Jedinstvena aplikacija Truseen 4.0 donosi aktivno praćenje vašeg zdravlja, rada srca pa čak i menstrualnog ciklusa kod žena. Sat bi se u prodaji trebao pojaviti najprije na tržištu UK i Njemačke, a cijena će iznositi svega 100 eura.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here