Bez obzira o kojoj je tehnologiji riječ, odnosno o tome da li se radi o pisačima namijenjenim kućnoj ili profesionalnoj upotrebi, Canon je među korisnicima stekao reputaciju jednog od najpouzdanijih proizvođača ove vrste uređaja.

 

Mrcina!

To vrijedi i za njihov model i-SENSYS LBP7200Cdn koji se svrstao u red robusnih i relativno povoljnih laserskih pisača u boji prilagođenog nešto zahtjevnijim manjim ili srednjim uredima. Naznaku o tome da je riječ o naprednijem uređaju će prije svega dati njegove dimenzije i pozamašna masa, a tu je i poslovično dobra kvaliteta izrade. Obzirom da mu masa prelazi brojku od 28 kilograma, prilikom njegova stavljanja u pogon svakako je preporučljivo potražiti pomoć kolege ili prijatelja. No kada ga smjestite na određeno mjesto bar ćete biti sigurni da odatle više neće lako otići. Naročito uzmemo li u obzir podršku za rad u mrežnom i višekorisničkom okruženju. Međutim, kako sve ima svoje prednosti i mane tako se ovaj model pored solidna kapaciteta standardne i višenamjenske ladice za papir koji je moguće proširiti dodatnom ladicom od 250 listova, može pohvaliti i poprilično dobrim brzinama ispisa. Najvećim dijelom se to može zahvaliti ravnom rasporedu tonera unutar pisača koji ujedno omogućava jednostavan pristup i njihovu brzu zamjenu koju je moguće obaviti u tren oka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve na svojem mjestu?

Neovisno o tome da li se radi o crno-bijelim ili materijalima u boji LBP7200Cdn će ispisati gotovo dvadeset stranica u minuti (19,8 da budemo precizniji) u standardnoj kvaliteti što u ovoj cjenovnoj kategoriji predstavlja poprilično dobar rezultat.

Podrška za automatski dvostrani ispis je kod ovakva uređaja očekivana značajka koja korisnicima omogućava i uštedu na papiru. U ovom režimu rada ovaj pisač je u stanju ispisati 11 crno-bijelih i 10 stranica u boji što je također dobar rezultat. No zanimljivo je da ne postoji opcija korištenja ispisa u slabijoj kvaliteti, odnosno da nema mogućnosti korištenja režima za uštedu tonera (toner save – draft mod). Premda se cijena svakog od njih kreće oko 750 kuna, bitno je ukazati na njihov visok kapacitet (3400 str. crni i 2900 str. toneri u boji), ali i to da se prilikom zamjene mijenjaju i bubanj i jedinice za čišćenje nakon čega pisač praktički bude potpuno osvježen.

Kontrole za upravljanje uređajem su dosta šture (samo tipka za prekid ispisa), ali je s druge strane kvaliteta ispisa općenito dosta dobra tako da možemo reći da predstavlja dobar odabir svim korisnicima koji tragaju za povoljnim laserskim pisačem u boji koji će zahvaljujući ugrađenom mrežnom sučelju pružiti mogućnost ispisa sadržaja u višekorisničkom okruženju.

 

SPECIFIKACIJE:

Laserska tehnologija ispisivanja (boja), rezolucija ispisa 600 x 600 dpi, brzina ispisa crno-bijelo 20 str./min, brzina ispisa u boji 20 str./min, automatski dvostrani ispis, ladica za papir kapaciteta 250 + 50 listova, izlazna ladica 125 listova, maksimalni mjesečni ispis: 40000 str., povezivanje: USB 2.0, 100 Mbit LAN, dimenzije 409 x 490 x 331 mm, masa 24,8 kg

USTUPIO

Microline, (01) 27 97 700

www.canon.hr

CIJENA

2451 kn

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here