Slušalice s blokiranjem buke posljednjih su godina napravile velik iskorak u svojoj branši. S time je naravno i sve više proizvođača pa je isto tako potrebno stalno biti inovativan da bi ostao korak iznad ostalih. Bose je tako krenuo u novome smjeru i s novim slušalicama Bose Noise Cancelling Headphones 700 pokušao nešto što do sada još nije probano.

Bose 700

Bose Headphones 700 wireless slušalice su prve koje blokiraju buku s obje strane, pri ulazu i pri izlazu signala. Ovo za sada još nije bilo u ponudi na tržištu za potrošače tako da a cilj ovoga je u potpunosti smanjiti ili iskorijeniti lošu komunikaciju između dvoje ljudi ali čak i digitalnih pomoćnika. Ove slušalice dakle podržavaju i Alexu, Siri ili Google pomoćnika.

Došlo je i do nekih promjena u samom dizajnu u odnosu na prošli model Bose Quiet Comfort 35 II. Headset sam po sebi ima malo specifičan izgled, no razlika se u odnosu na prošli model može primijetiti odmah u tanjem i elegantnijem luku od obloženog nehrđajućeg čelika koji povezuje same slušalice bez vidljivog spoja ili bilo kakvog zgloba. S unutrašnje strane se nalazi memorijska pjena koja je prvi fizički štit od vanjske buke i zvukova iz okoline.

Na slušalicama se nalazi i “thermal touch” koji omogućuje da dodirom prsta pojačavate ili smanjujete volumen, vraćate se naprijed ili nazad kroz pjesmu i javljate se na pozive. Na njima postoje 3 fizička gumba koji su za paljenje i korištenje bloothotha, prizivanje nekog od digitalnih pomoćnika i različite postavke za smanjivanje buke. Slušalice su iznutra izmijenjene u potpunosti u odnosu na druge modele, uključujući i sistem s 8 mikrofona i digitalno procesiranje koji su tu da prepoznaju buku i isključe ju u potpunosti.

Zvuči i izgleda veoma primamljivo. Definitivno velik korak prema naprijed u boljoj komunikaciji i komunikaciji s digitalnim asistentom koji za razliku od čovjeka nije u mogućnosti stvari shvatiti iz konteksta. Cijena ovih slušalica iznosi solidnih 400$. Koliko je to isplativo, zaključite sami.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here