Industrija video igara u stalnom je porastu i podaci pokazuju kako će se taj trend u budućnosti nastaviti. Zanimljivo, gejmeri i obični korisnici sve više novca ulažu u kupnju video igara, ali i pripadajuće opreme. Među najpopularnijom opremom svakako su kvalitetna računala, konzole za igranje, tipkovnice i miševi te joystick.

Odabir kvalitetnog miša i tipkovnice mnogima predstavlja veliki problem. Na tržištu je danas mnogo gejmerskih miševa pa je odluka kojeg odabrati iznimno teška. Da bismo vam olakšali odlučivanje oko tog pitanja pripremili smo za vas listu 6 najboljih gejmerskih miševa koji će biti iznimno popularni u 2019. godini.

Lista ispod sadrži najbolje što tržište nudi, a razlika između navedenih gejmerskih miševa zaista je velika. Iako su cjenovno u visokom rangu, opravdanje za to imaju u kvaliteti izrade i naprednim funkcionalnostima koje gejmerima omogućuju lagodno i kvalitetno igranje video igara. Da ne duljimo s uvodom, evo 6 najboljih gejmerskih miševa koje tržište trenutno nudi:

Steel Series Rival 700

Steel Series je kompanija koju vole profesionalni gejmeri, a posebno se ističe serija Rival miševa jer se njome koristi ogroman broj profi e-sport igrača. Ovaj miš omogućava modularni dizajn, što znači da korisnik sam može birati i mijenjati komponente miša, kako bi složio najbolju kombinaciju za svoje potrebe. Također, tu je i RGB osvjetljenje te OLED zaslon, a moguće je mijenjati DPI opcije gdje postoji mogućnost postavljanja 16.000 na optičkom senzoru te 8.000 na laserskom senzoru. Povrh svega, moguće je kupiti i novi senzor, ako igrač za time osjeti potrebu.

Miš je namijenjen svim vrstama gejmera i prilagodljiv je potrebama igre koja se igra. Jedini problem koji možemo izvući iz cjelokupnog opisa je manjak mogućnosti prilagodbe za ljevoruke igrače. Dakle, miš nije pogodan za igranje lijevom rukom i to će dijelu igrača smetati. U konačnici radi se o jednom sjajnom mišu koji alarmira korisnika na događaje u igri i na taj način daje još kvalitetniji osjećaj igranja.

Razer Ouroboros

Razer je kompanija koja je u svijetu prepoznata kao jedan od najboljih partnera gejmerima pa stoga sve što izlazi iz njihove tvornice trebalo bi biti na top razini. Miš Razer Ouroboros svojim je karakteristikama na vrlo zavidnoj razini i odabir je mnogih gejmera. Za razliku od prethodno spomenutog miša, Razer se pobrinuo da ovaj miš odgovara dizajnom igračima koji su ljevoruki, tako da bi svi trebali uživati u igranju.

Miš dolazi s 11 prilagodljivih tipki koje korisnik može podesiti ovisno o svojim željama. Također, odlikuje ga vrlo velika preciznost za što su zaslužni dupli senzori koji su ugrađeni u Razer Ouroboros. Ovaj miš može se koristiti bežično, a odlikuje ga iznimno kvalitetna baterija, što igraču omogućava da dugo igra igru bez ikakvih problema. Od nedostatak valja izdvojiti nešto višu cijenu, ali i vrijeme potrebno za prilagodbu igrača.

Asus ROG Spatha

Asus je tržištu ponudio jedan fantastičan miš koji će zasigurno oduševiti mnoge gejmere. Asus ROG Spatha je miš priličnih dimenzija, koji se odlikuje fantastičnim specifikacijama i osvjetljenjem. Zbog svoje robusnosti, igrači s malenim rukama mogli bi imati problem prilikom igranja jer će im miš možda biti malčice prevelik. Fantastični RGB efekti koje daje ovaj miš daju jednu novu dimenziju igranju, a zanimljivo je kako se Asus ovdje potrudio boje miša uskladiti s već postojećim elementima koje nudi (npr. grafičkom karticom, tipkovnicom, itd).

Ovaj je miše izrađen od legura magnezija, što se značajno razlikuje od ostalih proizvođača na tržištu. Asus ROG Spatha dolazi s 12 prilagodljivih tipki koje korisnik može prilagoditi svojim željama i potrebama. Igrači kažu kako je miš vrlo udoban za igranje, no u konačnici je ovaj miš i namijenjen samo najboljim igračima. Naime, njegova je cijena vrlo visoka i kreće se negdje oko 150 dolara.

Logitech G900 Chaos Spectrum

logi mišLogitech G900 Chaos Spectrum dolazi nam iz tvornice poznate kompanije koja je već godinama u vrhu proizvodnje opreme za računala. Mnogi kažu kako ovaj miš briljira na području bežičnosti, odnosno nazivaju ga ‘najboljim bežičnim mišem za gejmere‘. U velikoj ponudi gejmerskih miševa, ovaj se odlikuje po kvalitetnoj izradi senzora i elemenata koji osiguravaju vrlo udobno i precizno igranje igara. Iznimna prilagodljivost najbolje se vidi u prilagodljivosti DPI, gdje je moguće ići od 200 pa sve do 12.000, što je prilično impresivno.

Miš je dizajniran kako bi pristajao različitim tipovima igrača pa se čini kao nepogrešiv izbor. Također, puno hvale vrijedi kazati na predivnu RGB rasvjetu, ali i prilagodljive tipke koje se mogu u potpunosti srediti prema željama korisnika. Od zamjerki vrijedi istaknuti nedostatak kućišta za punjenje miša, što može rezultirati smanjenom upotrebljivošću na duže staze. Ipak, to ne treba biti toliko problem jer rješenje za to postoji. Mnogi će također reći kako je i cijena previsoka, no tako je to kod gejmerskih miševa.

Razer DeathAdder Chroma

Još jedan miš na listi 6 najboljih gejmerskih miševa dolazi nam iz kompanije Razer. Radi se o mišu koji je nakon predstavljanja vrlo brzo stigao do mnogobrojnih kupaca. Naime, gejmerima se ovaj miš iznimno svidio, a nada sve i cjenovno je znatno pristupačniji od ostalih miševa s liste. Kada bismo morali opisati ovaj miš u svega nekoliko riječi, mogli bismo reći kako se radi o najboljem cjenovno pristupačnom mišu za gejmere.

Razer je osmislio rješenje Chroma osvjetljenje koje zapravo nudi korisnicima da prilagođavaju RGB osvjetljenje, što ovaj miš čini jedinstvenim i vrlo prilagodljivim – kada je u pitanju RBG osvjetljenje. Miš dolazi sa sjajnim optičkim senzorom kojeg korisnik može prilagođavati DPI, a maksimum koji se može postići jest 10.000. Što se tiče samog dizajna Razer DeathAdder Chroma ne nudi ništa inovativno i spektakularno i to dio korisnika zamjera. No, s druge strane radi s o iznimno kvalitetnom dizajnu i izdržljivosti, a koja je upotpunjena dodanim prilagodljivim gumbima. U končanici, glavni adut ovog miša je cijena, koja se kreće negdje oko 60 dolara.

Corsair Scimitar RGB

cor mišCorsair je kompanija koja je ne tako davno krenula u područje gejmerskih potrepština. Zanimljivo, mnogi su smatrali kako je predstavljanje gejmerskog proizvoda tek jedan eksperiment i kako će se brzo povući s tržišta, no odlučili su ostati – a svoj ostanak opravdali su inovativnim pristupom izgradnji gejmerskih dodataka. Corsair Scimitar RGB je miš kod kojeg je fokus stavljen na prilagodljivost tipki, a posebnost je što je zaista šarolik u tom području. Naime, gejmer na raspolaganju ima čak 17 različitih tipki koje može prilagođavati svojim potrebama, a čak 12 tipski smješteno je na lijevoj strani miša.

Ovaj miš ima super senzor koji korisniku omogućava prilagodbu DPI, a najveći raspon koji može postići jest 12.000. Središte miša izrađeno je od aluminija, dok su vanjske stijenke od posebno dizajnirane plastike, koja daje kvalitetan osjećaj u rukama gejmera. Corsair Scimitar RGB je obogaćen s 4 RGB zone što također stvara predivno osvjetljenje, koje je moguće podešavati. Iako su prilagodljive tipke jedna od glavnih prednosti ovog miša, korisnici koji ih ne vole koristiti smatrat će ovo nedostatkom navedenog gejmerskom miša.

 

Zaključak

Lista gejmerskih miševa mogla bi sadržavati još puno različitih kompanija i primjeraka jer tržište posljednjih godina buja. No, među svim proizvođačima u miševima, gore navedeni nekako se najviše ističu svojom kvalitetom i mogućnostima. Ako razmatrate mogućnost kupnje nekog gejmerskog miša, svakako razmislite o nekom mišu s gornje liste. Što god odabrali, teško da ćete pogriješiti jer radi se o vrhunskim spravama koje su namijenjene gejmerima u raznim segmentima igranja video igara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here