Iako većina korisnika Samsung prepoznaje kao brend koji proizvodi super pametne telefone i televizore, svima je jasno kako poslovanje Samsunga seže daleko dublje od toga. Ovaj IT gigant u svojim proizvodnim postrojenjima proizvodi razne čipove, kamere, zaslone i raznu drugu tehnologiju koju zatim prodaje ostalim proizvođačima pametnih telefona, ali i drugih uređaja na tržištu.

No, kako bi održali korak s tržištem, inženjeri se moraju iz dana u dan truditi da unaprijede sustave i što više smanje izdatke za proizvodnju. Čini se kako to ljudima u Samsungu itekako uspijeva jer njihovo poslovanje nevezano uz proizvodnju vlastitih pametnih telefona i dalje raste.

Ovog puta, Samsung je odlučio kako će se priključiti trci za proizvodnjom 7-nanometarskih čipova, što je tehnologija koja tek treba zaživjeti u skoroj budućnosti. U Samsungu su uspjeli prilagoditi proizvodni proces kako bi u budućnosti mogli proizvoditi čipove 7-nanometarskom tehnologijom, i sve to čak 6 mjeseci prije zadanog roka. Time su samo pokazali kakav sjajan ljudski potencijal kriju u svojem laboratoriju i kako se mogu razvijati znatno brže od ostalih. Ova tehnologija proizvodnje trebala bi se koristiti za proizvodnju Qualcommovog Snapdragon 855 čipa.

Qualcomm Snapdragon 855 čip biti će vrhunac današnje tehnologije, a njegova bi proizvodnja trebala započeti već ove godine. Ipak, nagovještaj je kako će se punim kapacitetima ovaj čip početi proizvoditi početkom 2019. godine te bi upravo tada ta tehnologija proizvodnje trebala doživjeti svoj uzlet. Prema dostupnim informacijama, 7-nanometarski proces proizvodnje nudi znatna poboljšanja u području autonomije, koja sežu čak i dvoznamenkastih brojeva.


No, ovo je samo jedan koračić na putu ka još značajnijem osuvremenjivanju tehnologije. Naime, u vrijeme dok je razvijao 7-nanometarsku tehnologiju, Samsung je već započeo s razvojem još bolje tehnologije. Činjenica da su trenutno u procesu razvoja nove 5-nanometarske tehnologije proizvodnje govori u prilog tome kako će Samsung postati jedan od ključnih pokretača promjena na tržištu o kojem će ovisiti mnoge tehnološke tvrtke.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here