Odavno postoji priča da dobavljači, pa čak i sami proizvođači  često isporučuju svoje grafičkih kartice rudarima kriptovaluta. Tvrtke koje kupuju ogromnu količinu grafičkih kartica za potrebe rudarenja kriptovaluta ili ih prodaju rudarima definitivno se ne mogu smatrati svecima u očima igrača i ljudi koji svoje kartice koriste u druge svrhe.

Tvrtka Cryptominers.bh iz Bahraina i Dubaija, specijalizirana za izgradnju kriptomining platformi i kriptofarmi, također nije svetac u ovoj priči.

Na priloženom videu možete vidjeti kako je tvrtka zaprimila ogromne količine AMD Radeon grafičkih kartica proizvođača kao što su PowerColor, Sapphire ili XFX. Ponajviše, radi se o Radeonima srednje i više klase: od RX 6700 XT do 6900 XT, pa čak i Radeonu RX 580 8 GB, koje još uvijek imaju dovoljno memorije za rudarenje Ethereuma i drugih kriptovaluta.

 


Radeon grafičke kartice postaju sve privlačnije rudarima jer, za razliku od Nvidije, nemaju ograničenje po pitanju rudarskih performansi.

U ovom trenutku gameri vjerojatno kipe od bijesa i imaju pravo. Distributeri isporučuju velike količine grafičkih kartica rudarima i tvrtkama specijaliziranim za izgradnju kriptomining platformi i kriptofarmi, dok igrači ne mogu nabaviti grafičku karticu u trgovini po normalnoj cijeni.

Nažalost, serijski kodovi nisu otkriveni, što otežava praćenje od kuda je paket stigao. No, kako je u pitanju tolika količina grafičkih kartica, za očekivati je da je stigao izravno od AIB partnera.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here