Qualcomm je vodeći proizvođač procesora u svijetu, a njegove Snapdragon serije procesora koriste kako veliki, tkao i mali proizvođači pametnih telefona i ostalih pametnih uređaja. Trenutno je najpopularnija Snapdragon 845 serija koja je ugrađena u mnogobrojne uređaje visokog ranga i koja je pokazala sjajne rezultate na testiranjima. No, kako je ta serija već neko vrijeme na tržištu, pravi je trenutak da Qualcomm svijetu predstavi svoje nova sjajno rješenje kada su procesori u pitanju. Prema svemu sudeći to će biti procesor Snapdragon 8150.

Iako se brojčano ne poklapaju, Snapdragon 8150 trebao bi biti nasljednik serije Snapdragon 845, što je mnoge iznenadilo jer svi su očekivali ime Snapdragon 855. No, ostavimo ime po strani i posvetimo se onome bitnom – snazi procesora. AnTuTu benchmark test jedan je od temelja na kojemu se u svijetu uspoređuju procesori u pametnim telefonima, a na tom je testu ovaj novi procesor naprosto briljirao.

Dogodilo se prvi puta da jedan procesor koji radi na Android platformi ostvari rezultat veći od 360.000, točnije Snapdragon 8150 ostvario je 362.292 bodova. Dosadašnji najbolji rezultat serije Snapdragon 845 procesora imao je Xiaomi Black Shark, koji je na tom testu ostvario 301.757 bodova. Ako usporedimo ova dva rezultata, vidimo kako je novi Snapdragon procesor daleko ispred svojeg prethodnika, što je podatak koji će obradovati sve koji u budućnosti planiraju nabavljati uređaje top klase.

Ako krenemo detaljnije u analizu, lako ćemo zaključiti kako ovaj novi procesor postiže čak 20 posto bolje rezultate od svojeg prethodnika. Sjajna stvar u cijeloj toj priči jest da će vrlo vjerojatno pozitivni rezultati koje ostvaruje ovaj procesor u budućnosti rasti jer će se cjelokupna infrastruktura oko procesora optimizirati – što dovodi do boljih rezultata. Bez obzira na sve, Snapdragon 8150 već sada ostvaruje fantastične rezultate i vjerujemo kako mnogi proizvođači pametnih telefona jedva čekaju da ovaj novi procesor ugrade u svoje uređaje. Očekuje nas fantastična budućnost i daljnji razvoj pametnih telefona, a kako se za sada čini mjesta poboljšanjima još uvijek itekako ima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here