AMD-ova CEO, dr Lisa Su je prilikom otvaranja ovogodišnjeg CES-a, obećala da će svi korisnici prijenosnih računala baziranih na AMD-ovim Mobilnim Ryzen APU-ovima, dobiti punu podršku u obliku Adrenalin 2019 Edition drajvera, za svoje notebookove.

Radeon Adrenalin 2019. drajveri donose niz optimizacija i proširuju mogućnosti za sve korisnike Radeon grafičkih kartica, a sa izlaskom verzije 19.2.3 sve te nove značajke, biti će na raspolaganju i korisnicima prijenosnih računala sa Ryzen Mobile APU-ovima.

Adrenalin 2019 Edition drajver

Prilikom predstavljanja novih Adrenalin 2019 drajvera, pred kraj prošle godine, AMD-ov korporativni potpredsjednik zadužen za sve softverske proizvode koje AMD tvrtka proizvodi – Andrej Zdravković, je izjavio da tvrtka itekako sluša što korisnici žele i misle u vezi sa softverskom podrškom na prijenosnim platformama, i da intenzivno radi na pronalaženju rješenja, u koordinaciji sa proizvođačima notebookova, kako bi ispunili zahtjeve korisnika.

U vrlo kratkom roku, samo dva mjeseca kasnije, inženjerski tim pod vodstvom gospodina Zdravkovića je isporučio nove drajvere i ispunio zahtjeve korisnika prijenosnih računala.

Andrej Zdravković, AMD
Andrej Zdravković, AMD

Novi, 19.2.3 Adrenalin 2019 Edition drajveri donose u prosjeku do 10% više performansi kod Ryzen Mobile procesora sa Vega grafikom, u odnosu na inicijalni 17.40 drajver. U igrama orijentiranim na esport igrače, prosječno ubrzanje je i nešto veće i kreće se do 17%.

Uz povećanje broja sličica u sekundi u igrama (FPS-a), novi drajveri donose i drastično bolju stabilnost. Besprijekoran rad u domeni video reprodukcije, pogotovo u Chrome pretraživaču. Poboljašnja su I kod dužeg trajanja baterije, efikasniji rad GPU-a i brže iscrtavanje web stranica.

Novi drajveri su svima dostupni na AMD-ovom službenom portalu ovdje.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here