Kriptovalute su se posljednjih mjeseci ponovno našle u središtu pozornosti svjetske javnosti, a kako i ne bi kada je vrijednost najpopularnije kriptovalute Bitcoina strelovito rasla. Posljednjih smo godina već nekoliko puta imali prilike doživjeti veliki rast vrijednosti kriptovaluta, nakon čega je uslijedila velika potražnja za grafičkim karticama koje omogućuju rudarenje kriptovaluta. Nedavno smo pisali o tome kako na tržištu ponovno vlada svojevrsna nestašica kvalitetnih grafičkih kartica, a čini se kako je MSI prepoznao taj problem – pa sada žele proizvesti novu grafičku karticu koja će u prvom planu biti namijenjena “rudarima” kriptovaluta.

U medijima su se pojavile informacije kako MSI radi na razvoju jedinstvene grafičke kartice koja će biti osmišljena u pravo s ciljem rudarenja kriptovaluta. Konkretno, radi se zapravo o dvije grafičke kartice naziva RTX 3060 Ti Miner 8GB i RTX 3060 Ti Miner 8GB OC koje će svojim performansama biti podređene maksimalnom iskorištenju snage za rudarenje virtualnih valuta.

Zanimljivo je da nove grafička kartice vrlo vjerojatno neće imati skupocjene sustave hlađenja, kao ni RGB osvjetljenje. Cooleri će prema prvim informacijama stvarati podosta veliku buku s obzirom na to da grafičke kartice za rudarenje uglavnom rade punim kapacitetom. Garancijski rok novih grafičkih kartica mogao bi biti nešto kraći u odnosu na uobičajene rokove s obzirom na to da rudarenje iziskuje maksimalno opterećenje u dugim intervalima.

Za sada nisu dostupne nikakve informacije o tome kada bi se ove nove grafičke kartice mogle pojaviti na tržištu. Činjenica je da MSI radi na razvoju kartica namijenjenih rudarenju kriptovaluta, a pokažu li se ove kartice povoljnim i kvalitetnim izborom za rudare – mogle bi ostvariti veliku popularnost na tržištu. S obzirom na rast vrijednosti mnogih kriptovaluta za vjerovati je kako će potražnja za grafičkim karticama biti iznimno velika narednih mjeseci. Uspije li MSI popuniti rupu koja se pojavila na tržištu, definitivno imaju puno preduvjeta za uspješnu prodaju kartica. Vjerujemo kako ćemo više detalja o samim karticama i prodaji istih – saznati u narednim tjednima i mjesecima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here