Brend Unisoc vrlo vjerojatno vam uopće nije poznat jer radi se o relativnom novom imenu na tržištu, koje još uvijek pokušava pridobiti veći značaj među kvalitetnom konkurencijom. Unisoc će svoj poslovni uspon pokušati napraviti na području procesora, a možemo reći kako se situacija za ovaj brend za sada odvija poprilično solidno.

Iako možda Unisoc široj javnosti nije toliko poznat, njihovi se procesori već nalaze u nekim pametnim telefonima dostupnim u Hrvatskoj, a zasigurno će u budućnosti pokušati svoj značaj proširiti i na neke poznatije modele pametnih telefona. Nedavno je Unisoc najavio svoj novi procesor naziva Unisoc Tiger T7520 – a koji će se pojaviti u nekim pametnim telefonima već početkom sljedeće godine.

Unisoc je brend koji je nastao udruživanjem snaga kineske kompanije Spreadtrum i kompanije RDA koja se bavi dizajniranjem čipova. Suradnja između ove dvije tvrtke pokrenuta je 2018. godine, a kao proizvod te suradnje nastao je novi brend čipova Unisoc.

Unique System On Chip (Unisoc) trebao bi se nametnuti kao jedan od popularnijih proizvođača čipova u skorašnjoj budućnosti. Iako će se mnogi složiti da tržištem čipova dominiraju Qualcomm i MediaTek, prava je istina da baš ni nema puno etabliranih proizvođača čipova za pametne telefone – pa bi se pojavljivanjem na nekim kvalitetnim modelima pametnih telefona Unisoc mogao nametnuti kao jedan od popularnijih proizvođača.

Unisoc Tiger T7520 trebao bi biti velika uzdanica Unisoc-a jer radi se o inovativnom procesoru za pametne telefone koji ubrzo kreće u masovnu proizvodnju. Novi procesor trebao bi osigurati brži, efikasniji i štedljiviji rad, a ujedno podržava i povezivanje na 5G mreže. Do sada smo Unisoc procesore imali prilike upoznati u Vivax pametnim telefonima, a ne treba posebno naglašavati kako su ideje za širenjem ponude itekako važna karika rasta ove kompanije.

Može li se Unisoc Tiger T7520 nametnuti kao idealno rješenje za buduće pametne telefone, za sada je teško prognozirati. No, s obzirom na prethodno iskustvo i na pomanjkanje velikih imena fokusiranih samo na proizvodnju čipova za pametne telefone – potencijala svakako ima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here