Kingston slovi za jednog od ponajboljih brandova kada su u pitanju memorije, a ovoga puta upravo nam je iz Kingstona stigao jedan zanimljiv quad-channel memorijski kit. Radi se o njihovoj vrhunskoj HyperX seriji namijenjenoj entuzijastima i to u posebnoj Beast izvedbi s još atraktivnijim i masivnijim hladnjacima. No upravo zbog dimenzija hladnjaka i ukupne visine modula od 46.4 mm treba obratiti pozornost na to stanu li ispod nekog od masivnijih aftermarket rješenja hlađenja procesora.

Sam kit sadrži četiri modula kapaciteta 4 GB maksimalnog deklariranog radnog takta 2400 MHz što je izuzetno visok radni takt. Ono što nam se svidjelo su XMP profili za taktove 2133 i 2400 MHz što znači da ako vaša matična ploča podržava XMP profile biti će potrebno samo učitati isti kako bi memorija sama postavila sve parametre potrebne za njen stabilan rad. Moramo priznati da smo bez ikakvih problema potjerali ovaj memorijski kit na njene maksimalne deklarirane taktove na AMD FM2 platformi, kao i na Intel LGA 2011 platformi za koju je u pravilu i dizajniran ovaj memorijski komplet. Zbog masivnih hladnjaka zagrijavanje u radu praktički je zanemarivo, a izuzetna stabilnost prisutna je bez obzira koristili je na maksimalnih 2400 MHz ili pak na nižim vrijednosti radnog takta. Cijena ovog memorijskog kompleta možda se čini nešto višom, no obzirom na ukupan kapacitet, deklarirani radni takt i dugogodišnje jamstvo moramo priznati da se radi o vrhunskom komadu hardvera.

SPECIFIKACIJE

240pin DIMM DDR3, radni takt 2400 MHz, latencije 11-13-13-30, Intel XMP profili za taktove 2400 i 2133 MHz, radni napon 1.65 V, ukupan kapacitet 16 GB, pasivni hladnjaci, visina modula s hladnjacima 46.4 mm, 10 godina jamstva

USTUPIO
Microline, (01) 27 97 700
www.kingston.com

CIJENA
1082 kn

ZA
performanse i kapacitet, zanemarivo zagrijavanje, XMP profili, jamstvo od 10 godina

PROTIV
visina hladnjaka mogla bi biti potencijalni problem

OCJENA
5/5


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here