Huawei je sve bliže svojem cilju da postane najpopularnija kompanija pametnih telefona na svijetu, a iz mjeseca u mjesec ulažu sve više truda kako bi se te pozicije domogli. Nakon fantastične 2018. godine u kojoj su njihovi pametni telefoni pokorili tržište i pokupili mnoštvo nagrada za najbolje uređaje na tržištu – vrijeme je da se Huawei posveti sjajnim rezultatima u 2019. godini. Godina je za Huawei započela radno i već su predstavili sjajan novi procesor koji će krasiti mnoge nove uređaje.

Huawei je predstavio ARM CPU Kunpeng 920 – poslužiteljski procesor koji nudi znatno bolje performanse od konkurencije. Prema navodima ovaj je procesor čak 25 posto bolji u performansama od trenutno dostupnih na tržištu, a isto tako postiže i 30 posto bolju energetsku učinkovitost u odnosu na konkurente. Izgrađen je na ARMv8 arhitekturi, a njegova osnovna zadaća bit će ugradnja u poslužitelje. Ovaj procesor sadrži čak 64 jezgre koje rade na frekvenciji 2,6 GHz, a na testiranjima je postigao fantastične rezultate te se plasirao na prvu poziciju na benchmark testovima. Od karakteristika valja još spomenuti kako je procesor izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji.

Testiranja su pokazala kako je Huawei još jednom odradio fantastičan posao i to na području gdje inače ne dominira. Ako nastavi ovim stopama, Huawei će postati jedna od najboljih i najjačih IT kompanija na svijetu i to ne samo u području pametnih telefona, već i u raznim drugim segmentima. Ovaj će se procesor koristiti u Huaweijevim poslužiteljima serije TaiShan, koji su predstavljeni nedavno.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti odaziv javnosti na ove nove usluge koje Huawei nudi i hoće li i na tom području ostvariti svojevrsnu dominaciju u 2019. godini. Svi preduvjeti za ekstreman rast poslovanja su tu, a sada se samo moraju poklopiti još neke dodatne stvari koje će Huawei pogurati ka ekstremnim financijskim rezultatima u 2019. godini. Želimo im puno sreće i još puno novih sjajnih proizvoda.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here