Fortronova napajanja poznata su na našim prostorima kao povoljna opcija kada se traži kvaliteta uz razumnu cijenu. Nova serija Raider je još jedna u nizu koja nudi kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama.
Isprobali smo izvedbu deklarirane snage 750 vata što će zasigurno biti i više no dovoljno za vaše novo računalo. Osim snage koje ovoj jedinici nikako ne nedostaje, pogodnost su i vrlo dugi kablovi s pregršt priključaka. Čak devet SATA i četiri PCIe 6+2 pin naponskih konektora dobro će doći korisnicima koji misle u svoje računalo ubaciti nešto više uređaja. Danas nezaobilazna energetska efikasnost također je pozitivna strana ovog napajanja jer sa srednjom efikasnošću od 88% ovo napajanje zaslužuje brončani 80PLUS certifikat.

Regulacija napona je zadovoljavajuća iako ovdje ima mjesta za napredak. Ono što nas je razočaralo su goli kablovi sa SATA i molex priključcima. Zaista bi bilo ljepše vidjeti ih presvučene. Druga i nešto ozbiljnija mana vezana je za buku ovog napajanja. Naime čim se pređe kakvih 350 vata opterećenja razina buke postaje vrlo izražena što bi moglo smetati onima koji traže tiho napajanje. Kod našeg primjerka bilo je primjetno i zujanje zavojnica, no nadamo se da je to izoliran slučaj. Ako tražite snažno napajanje Fortron Raider zasigurno će zadovoljiti vaše potrebe, a da pri tom nećete potrošiti baš sav ušteđeni novac.

Piše: Marin Ujdur

 

SPECIFIKACIJE

ATX v2,3, EPS v2,92, deklarirana snaga 750 vata, 60 A @+12V, brončani 80PLUS certifikat, srednja efikasnost 88%, 24pinATX + 8pin EPS + 4x 6+2 PCIe + 9x SATA + 3x molex + 1x floppy naponski konektori, ventilator promjera 120mm, aktivni PFC, OCP, OVP, OPP, SCP, UVP zaštite, jamstvo 36 mj

USTUPIO

Microline
(01) 27 97 700
www.fsplifestyle.com

CIJENA

602 kn

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here