Napajanja igraju izrazito važnu ulogu u računalima, posebice kod računala koja rade pod velikim opterećenjem. Upravo je tom segmentu korisnika kompanija Cooler Master pripremila nova napajanja, koja donose vrhunske karakteristike i veću kontrolu nad napajanjem samog računala. Nova napajanja V Platinum i XG Gold Advanced predstavljena su na sajmu CES, a u prodaji bi se na američkom tržištu trebala naći do sredine 2019. godine.

Novo napajanje V Platinum donosi neke novosti u odnosu na prošle generacije napajanja, a zanimljivo je da ima 80 Plus Platinum certifikat te dolazi u nekoliko različitih varijanti (850 W, 1000 W i 1300 W). Ovo je napajanje iz premium razreda i u prvom je planu namijenjeno gejmerima te entuzijastima koji nabrijavaju svoja računala do iznemoglosti.

CM V Platinum

Napajanje iz linije XG Gold Advanced Cooler Master također donosi neke novitete, a ta je vrsta napajanja prvi puta predstavljena prošle godine. Posebnost ovog napajanja je što na sebi ima mali LED panel na kojem korisnik može u svakom trenutku vidjeti kako radi napajanje, odnosno pod kakvim je opterećenjem, koliko brzo radi ventilator i kolika je temperatura samog napajanja. Što se tiče ove vrste napajanja bit će moguće nabaviti različite modele – 550 W, 650 W i 750 W.

Kao što smo već rekli ova su napajanja namijenjena premium sektoru korisnika, odnosno ljudima koji samostalno slažu svoja jaka računala. Uglavnom se tu misli na gejmere, kreatora sadržaja, ali i osobe koje vele eksperimentirati s overklokiranjem procesora. S obzirom na sektor u kojem se nalaze nova napajanja ni ne čudi cijena koja će se kretati od 199 do 299 dolara za model V Titanium, dok za XG Gold Advanced napajanje cijene još nisu poznate.

Prvo napajanje na tržištu će se pojaviti u ožujku ove godine, dok će XG Gold Advanced napajanje stići u svibnju 2019. godine. U svakom slučaju, svi kojima su ova napajanja interesantna mogu već sada polako odvajati novac za njihovu kupnju – kada se pojave na tržištu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here