Konačno nam dolazi i dugo iščekivana RX Vega 64 iz PowerColora, PowerColor Radeon RX Vega 64 tkzv  “Crveni vrag”

PowerColor RX Vega Red Devil 64 imat će tri ventilatora postavljena na ogroman hladnjak koji pokriva punu dužinu kartice, koja je usput i proširena, jer to nije Nano materijal.

Kartica ima dvije DIP-sklopke. Prva je trostruki BIOS preklopnik, da, postoje čak tri BIOS-a (i ne znamo još zašto). Možemo samo predpostaviti da će 3 BIOS-a, vjerojatno omogućiti korisnicima da se prebace između tri različite opcije brzine takta/ventilatora ili nešto slično. Druga je kontrola LED svjetla na logotipu Red Devil.

 


AMD RX Vega 64 PowerColor Red Devil

 

PCB se stvarno nije promijenio toliko u usporedbi s referentnim dizajnom. Koristi se isti broj V-Core faza, ali ploča je nešto šira da bi se smjestio novi hladnjak. Red Devil ima i dva DisplayPorta i dva HDMI priključka, što je slučaj s istim izgledom koji smo vidjeli na Sapphireovom dizajnu RX Vega Nitro..

PowerColor je zadržao klasičnu crvenu i crnu estetsku obradu serije Red Devil, što čini Vega 64 Red Devil vrlo prepoznatljivim. Na kartici se također nalazi logotip s crvenim vragom na bočnoj strani, koji će poslužiti kao brz podsjetnik samo u slučaju da zaboravite kako je ova kartica zaista posebna.

 

PowerColor-Radeon-RX-Vega-64-Red-Devil

Inače Radeon RX Vega 64 PowerColor 8GB je grafička kartica temeljena na Četvrtoj (4.0) reviziji Graphics Core Next (GCN) arhitekture. Vega 10 XTX GPU nudi podršku za memoriju HBM-2, DirectX 12.0 i Open GL 4.5. Vega 10 XT je pun inačica GPU-a koja nudi 4096 stream procesora, 256 TMU-ova i 64 ROP-ova. Centralni čip je na 1247MHz s povećanjem brzine od 1546MHz. GPU je opremljen HBM-2 memorijom i pristupa Frame Bufferu preko 2048 bitnog memorisjkog sučelja.

Ovaj GPU dolazi sa 8GB vrlo brze memorije, što se u većini slučajeva pokazalo korisnim u određenim 3D igrama čije postavke zahtijevaju velike količine memorije. Namijenjena je za 4K Gaming. 8GB HBM2 frame buffer bi trebao biti dovoljan da spriječi bilo kakvu usporenost sa bilo kojim najnovijim AAA naslovima igara na 4K.

Radeon RX Vega 64 PowerColor 8GB je najprikladnija za rezolucije do i uključujući 3840×2160 (4K). Auz nju preporučujemo i vrlo jak procesor i najmanje 16GB RAM memorije za optimalnu izvedbu.

PowerColor također radi na prilagođenom RX Vega 56. Red Devil 64 će biti predstavljen krajem ovog mjeseca, a prema neslužbenim tvrdnjama, trebala bi početi s prodajom početkom prosinca, taman na vrijeme za Božić. Pitanje je samo, da li će i vas posjetiti Djed Mraz sa Crvenim vragom?

Piše: D.Ž.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here