Za danas je najavljena prva velika nadogradnja softvera sustava za PS5, koja bi trebala danas biti i globalno dostupna za preuzimanje zajedno s novim nadogradnjama za PS4. Uz mnoge druge značajke, nadogradnja donosi mogućnost prenošenja vaših PS5 igara na USB proširenu pohranu i dijeljenje igre na PS5 i PS4.

Nadolazeće ažuriranje za PlayStation 5 znatno će olakšati pohranu vaših video igara koje se mogu preuzeti. Sony je u jučer objavio da u srijedu izvodi prvo veliko ažuriranje softvera za PS5 od kada je predstavljen javnosti u studenom prošle godine. Glavna značajka koja dolazi na konzolu za video igre je podrška za vanjske USB pogone za pohranu PS5 igara.

Move-to-USB-Extended-Storage

Ako vam ponestane prostora na vašem PS5, igre možete prebaciti na vanjski USB stick kako biste napravili više prostora. Međutim, korisnici ne mogu igrati te igre izravno s USB sticka niti preuzimati igre izravno na pogon, kaže Sony.

Vlasnici PS5 već od prije mogu držati PS4 naslove na USB pogonu i mogu ih reproducirati izravno s uređaja bez prenošenja na PS5. Ažuriranje također uvodi Share Play, gdje PS5 igrači mogu dijeliti svoje zaslone s drugima na istoj konzoli ili starije modelu PS4. To bi, na primjer, omogućilo PS4 igraču da testira PS5 igru ​​koju je podijelio s prijateljem pomoću nove konzole.

PS APP

Tvrtka također planira predstaviti nekoliko značajki u svojoj aplikaciji “PlayStation” za pametne telefone, uključujući opciju pridruživanja sesiji za više igrača i mogućnost upravljanja pohranom na konzoli, usporedbu kolekcija trofeja s prijateljima i sortiranje i filtriranje proizvoda prikazanih u PlayStation Storeu.

Piše :Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here