Sony je iznimno popularna japanska kompanija, koja veliki dio svojeg poslovanja duguje igraćoj konzoli PlayStation. Iako se prije samo nekoliko godina nagađalo kako će PlayStation otići u zaborav, a njegovo će mjesto zauzeti gejmerska računala – tržište je pokazala sasvim drugačije rezultate. No, da se tržište mijenja svjestan je i sam Sony koji je odlučio kako naredne godine neće sudjelovati na velikom Electronic Entertainment Expo (E3) sajmu, a kao službeni razlog navodi se želja Sonyja da se što kvalitetnije poveže sa svojim korisnicima.

Zanimljivo, Sony je dugi niz godina bio jedan od vodećih izlagača na E3 sajmu i bez njega taj će sajam doživjeti veliki udarac. No, valja naglasiti kako su sajam u proteklih nekoliko godina napustili i Microsoft, EA te Nintendo. Microsoft je tako prošle godine održao predstavljanje svojih noviteta svega nekoliko minuta prije službenog početka sajma (na drugoj lokaciji), dok je primjerice EA organizirao događaj u Hollywoodu svega nekoliko dana prije sajma.

Dakle, čini se kako E3 sajam gubi svoju moć, a novi veliki udarac zadaje mu upravo PlayStation, odnosno Sony. Da se Sony neće pojaviti na sajmu potvrdili su najprije iz organizacije sajma, a zatim je službena potvrda stigla i iz samog Sonyja.

Ono što je mnoge iznenadilo je i odgađanje (preskakanje) tradicionalnog događaja PlayStation Experience kojeg je organizirao Sony svakog prosinca. Sony je tako u dva navrata odlučio spriječiti interakciju sa svojim korisnicima što je mnoge iznenadilo, no s druge strane najavili su kako će im to pomoći u održavanju još boljih odnosa sa svojim korisnicima.

Iako nikome nije jasno što se točno događa, javnost se odmah zapitala da li nam to Sony sprema novo izdanje PlayStation konzole. Prema dosadašnjim informacijama novi PlayStation 5 trebao bi stići u 2020. godini, no možda nas Sony već iznenadi i sljedeće godine. Sve odgode ukazuju na to da se nešto događa. Jedan od mogućih scenarija je i da Sony nema ništa novo za ponuditi tržištu, no nekako smo skloniji vjerovati kako u tajnosti pripremaju novu super konzolu za gejmere diljem svijeta.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here