Vrhunske PlayStation 5 igre zasigurno igraju veliku ulogu u predstavljanju nove PlayStation 5 konzole. Priča se da su PlayStation5 razvojni setovi već neko vrijeme u rukama razvojnih programer za igre diljem svijeta. Kako ulazimo u 2020. godinu sve dublje, sve je očiglednije da su mnogi studiji za razvoj igara u potpunosti fokusirani na PlayStation 5, što znači da bismo trebali očekivati solidan paket PlayStation 5 igara koje će doći na tržište usporedo s objavljivanjem nove Sony konzole.

Prva igra koja je dobila službenu potvrdu da će izaći kao PlayStation 5 ekskluziva je Godfall. Video trailer od 90 sekundi već se nalazi na službenom PlayStation youtube kanalu, a igra je takošer najavljena i na službenim stranicama Godfall igre s datumom izlaska holidays 2020.

Također, na temelju par slučajnih rečenica koje su izletjele jednom od glumaca u Horizon Zero Dawn, zvuči kao da je nastavak udarnog PlayStation 5 hita također pred završetkom. Naime novi Horizon Zero Dawn 2 bi mogao biti i jedan od naslova koji će se lansirati usporedo s izlaskom PlayStation 5. Nastavak God of War: Fracture Of Gods također je u planu za PlayStation5 i trebao bi se paralaleno s izlaskom konzole pojaviti i u prodaji.

 

Koje još igre možemo očekivati s dolaskom PlayStationa 5?

Evo još naslova koji se očekuju s dolaskom PlayStation 5 konzole: Call of Duty: Black Ops 5, Ghost of Tsushima, Final Fantasy VII Remake, The Elder Scrolls VI, Spider-Man 2, Lord of the Rings: Gollum, Sniper Elite 5, Assassin’s Creed: Kingdom, Uncharted 5, Dragon Age 4 i još mnogo drugih.

Komentari glavnog izvršnog direktora tvrtke Sony iz Kenichiro objavljeni na Wall Street Journal sugeriraju da će se PlayStation 5 usredotočiti na vrhunske AAA igre, a ne na „indie“ naslove u pokušaju da se dopadne hardcore igračima. Iako, nadamo se da će se i „blockbuster“ i „indie“ igre podržavati na konzoli.

Još jedna glasina o PlayStation 5 igrama sugerira da će PlayStation 4 igre biti kompatibilne s PlayStation 5 konzolom. To je utemeljeno na Sonyjevom patentu, što znači da nećete morati bacati sve svoje PlayStation 4 cd-e kada se pojavi vaša dugo očekivana nova konzola.

U stvari, novije glasine sugeriraju da ćete moći igrati bilo koju postojeću PlayStation igru za bilo koju od PlayStation konzola, to je ogroman povratak svih starih igara. Sony je sam potvrdio da će PlayStation 4 igrači moći igrati i protiv PlayStation 5 igrača, tako da možete ostati prijatelji s igračima koji se još nisu nadogradili na PlayStation 5.

Ne zaboravimo niti „streamanje“ i online igranje. Sve su naznake da će PlayStation Now dobiti nadogradnju na PlayStation 5 te da će igre za live prijenos online putem interneta vjerojatno biti dio PlayStation 5 iskustva, bez obzira na koji model konzole idete. Također čujemo da bi mogla postojati značajka pod nazivom „PlayStation Assist“ koja koristi umjetnu inteligenciju kako bi vas izvukla iz gužve kada god zaglavite. To bi trebalo učiniti neke igre manje frustrirajućim za neke od igrača. Možda se u nekim slučajevima gubi uzbuđenje igranja kada imate svog osobnog pomoćnika temeljenog na umjetnoj inteligenciji, a ne koristite samo svoj „skill“ za igranje.

Poljski izdavač igara „CD Projekt Red“ je već rekao da radi na igrama s fokusom na narednu generaciju konzola, zbog čega mislimo da bi Cyberpunk 2077 ili nešto slično moglo biti jedan od prvih naslova koji će se pojaviti na PlayStation 5 konzoli. Zbog toga ga i jesmo uvrstili u naš popis PlayStation 5 igara kojima se radujemo. E3 nam je dao niz drugih nadolazećih naslova koji će se vjerojatno uvrstiti u Sonyjevu igraću konzolu sljedeće generacije.

Na popisu su: Elder Scrolls VI, Starfield i Beyond Good & Evil 2. Vodeće igre nisu puno veće od Grand Theft Auto serije, a s obzirom na to da je Grand Theft Auto V izašao 2013. za PlayStation 3 (kasnije je dobiven update za PlayStation 4), je li pretjerano nadati se da bi 2020. godina mogla biti ona kada se pojavljuje Grand Theft Auto VI?

Bez obzira koje ćemo igre sve vidjeti, pretpostavljamo da će svaka od njih postaviti novu granicu u kvaliteti detalja, teksturama i pogledu na realizam igre zahvaljujući dodatnoj snazi PlayStation 5 konzole i napretku u dizajnu softvera.

Oni koji se razumiju u razvoj igara znaju da nismo daleko od igranja igara koje izgledaju jednako dobro kao i najbolji holivudski filmovi koji se stvaraju u stvarnom okruženju i vremenu. Dobra je vijest i za kompatibilnost s više platformi. Sonyjev direktor Shawn Layden je rekao da se krećemo u svijet post-konzola, gdje se konzole Sonya, Microsofta i Nintendo-a integriraju čvršće nego ikad prije.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here