Sony će igračima dati priliku za prvi pogled na PlayStation 5 tijekom današnjeg vlastitog eventa, prenosi BBC. Obožavatelji će konačno moći vidjeti niz naslova koji će tek biti najavljeni, a koji su trenutno u fazi izrade za najnoviju platformu.

Predstavljanje PlayStation 5 konzole je samo jedno u nizu kojim Sony planira razotkriti postupno svoju novu konzolu tijekom sljedećih mjeseci. Japanska tvrtka će danas ovaj događaj prenositi uživo u 20:00 GMT na YouTubeu i Twitchu. Događaj je u početku bio planiran za 4. lipnja, ali je odgođen zbog zadnjih prosvjeda “Black Lives Matter” širom SAD-a.

Sve nove videoigre prikazane na događaju igrat će se na 4K televizoru kako bi se dobila cjelovita slika grafičkih mogućnosti konzole. Igrači će također nadaju da će se vidjeti kako nova konzola koristi čvrsti pogon (SSD).

Sony se nada da će “loading screen” postati prošlost, i da će nova konzola biti spremna za nove mega igre s velikim količinama datoteka uz minimalno čekanje za pokretanje. “Možemo s pravom očekivati ​​da ćemo vidjeti “first-party” softver u akciji kod pravog PS5 hardvera”, izjavio je Mark Reed, direktor tvrtke Heaven Media, za BBC.

“Dani trailera za najavu novih igara se bliže kraju i Sony zna da igrači očekuju da na stvarnom hardveru pogledaju prave igre”, a ne Holywood trailere, dodao je.

PS5

Kakvu cijenu možemo očekivati za PS5?

Sony je prodao više od 108 milijuna PS4 jedinica širom svijeta od svog predstavljanja u studenom 2013. godine. Microsoftov Xbox One, koji se lansirao u istom razdoblju, do danas je prodao 49 milijuna jedinica.

Timi Ofarn, suvoditelj igraće platforme The Nerd Council, rekao je za BBC da će cijena PS5 vjerojatno igrati ključnu ulogu u odlučivanju može li Sony zadržati svoju poziciju vodećeg na tržištu. “Ako ponove pogreške iz prošlosti, poput one koju su napravili sa PS3 pri predstavljanju, definitivno ćemo primijetiti zastoj u kupnji kupaca”, izjavio je gospodin Ofarn.

PS3 stigao je na tržište 2006. godine po znatno višoj cjenovnoj cijeni od bilo kojeg njegovog rivala, i imao je mnogo sporiji start od očekivanog. “Ipak, na kraju, vjerujem da će se sve svesti na igre koje će Sony ponuditi u samom startu, i odlučivati oko toga hoćemo li vidjeti nadmoć u Sonyjevoj prodaji naspram glavnog rivala Microsofta”, dodao je.

Za sada se vrlo malo zna o PlayStationu 5, osim što Sony potvrđuje da će biti dostupan oko ovogodišnjeg Božića. Sve je veća zabrinutost zbog dostupnosti zaliha za proizvodnju konzole, zbog pandemije Covid-19, koja znatno usporava proizvodnju širom svijeta.

“Potražnja će zaista biti vrlo velika za novi hardver”, rekao je gospodin Reed. “Zalihe mogu predstavljati problem, ali obje su se tvrtke obvezale da će nova konzola biti lansirana ove godine.”

Podsjetimo, glavni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, tvrdio je prošlog mjeseca da će PS5 predstavljati “najbolje u industriji”. Rekao je: “Studiji za proizvodnju igara, i veći i manji, oni noviji i oni manje novi, svi su naporno radili na razvoju igara koje će pokazati potencijal novog hardvera.”

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here