Po svemu sudeći PS5 konzola sljedeće generacije, jedan je od najpoželjnijih proizvoda ove godine. Pretpostavljamo da će Sony ove godine lansirati PS5 na vrijeme, s obzirom na sve što se događa s corona virusom. Vjerojatno je ta zdravstvena kriza razlog zašto PlayStation 5 dizajn i dalje ostaje misterija.

Sony je trebao održati PlayStation događaj u veljači ili ožujku, ali to se nikada nije dogodilo. Sony čak nije imao vremena slati medijske pozivnice za takav događaj, tako da ne možemo znati je li tvrtka zaista planirala otkriti novu konzolu početkom 2020. Sony se također povukao iz svih ostalih tehnoloških događaja koji su uslijedili, uključujući MWC i nekoliko gaming događaja.

Osim PS5 logotipa koji je otkriven na CES-u 2020, Sony je ove godine imao samo dvije druge glavne PS5 najave, uključujući najavu specifikacija PS5 i otkrivanje novog kontrolera DualSense. No, službena PS5 najava mogla bi biti vrlo brzo, prema nekim izvještajima koji su se pojavili posljednjih nekoliko dana. Tako, jedna od tih informacija tvrdi da bi i PS5 predbilježbe mogle krenuti vrlo brzo.

Dobro informirani bloger rekao je prije nekoliko dana da vijesti o PS5 stižu za nekoliko tjedana, ne otkrivajući nikakve specifične detalje. Potom je insajder koji tvrdi da dobro poznaje Sonyjeve PS5 planove, rekao na Twitteru, da će nova konzola biti službeno predstavljena početkom lipnja i puštena u prodaju 20. studenog. Ova osoba se predstavlja pod imenom @PSErebus na društvenim mrežama, a on ili ona objavljuju navodne detalje PS5 od kraja 2019. Tada je navodni insajder ponudio isti datum službenog predstavljanja PS5 i rekao da će konzola koštati 499 dolara.

 


U nedavnom odgovoru drugim korisnicima Twittera, insajder je rekao da će poznati prodavač video igara “GAME” preuzeti predbilježbe za PS5 za 50 funti u svojim trgovinama, uz napomenu da nije potreban depozit ako plaćate online predbilježbu za PS5 konzolu. “Plaćanje će se izvršiti sedam dana prije datuma izlaska 20. studenog 2020.”, rekao je insajder. “Predradnje započinju u prvom tjednu lipnja.” Izjavio je da GAME neće otkriti nikakve PS5 detalje o narudžbi dok ih Sony prethodno službeno ne objavi.

 


Ti datumi su u skladu s onim što je @PSErebus tweetovao posljednjih nekoliko dana. Sony bi trebao predstaviti konzolu 2. lipnja i objaviti je 20. studenog, ako su ove informacije točne. Nemamo načina da kažemo ima li ovaj insajder na raspolaganju pouzdane informacije, i sve bi to moglo biti lažno.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Sony biti domaćin bilo kakvog događaja u lipnju i je li spreman tako brzo pokrenuti predbilježbe za kupovinu. Nedavno izvješće kaže da Sony pokušava sniziti cijenu PS5 i da bi se isporuka mogla ograničiti na početku prodaje ovih konzola. Rani datum predbilježbe dao bi Sonyju vremena da pripremi pokretanje PS5 u skladu s tim procijenivši interes potrošača. Skuplja konzola mogla bi se teško prodati za godinu dana kada su milijuni ljudi izgubili posao zbog pandemije COVIDa-19. Ali mogao bi stvoriti probleme i ako potražnja za PS5 premaši ponudu nakon puštanja konzole, a to bi se definitivno moglo dogoditi s obzirom na to koliko je koronavirus bio razarajući za tvornice u Kini.

Piše: N.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here