I ažuriranje nije veliko; iznosi samo 1 GB

Trenutno je dostupno novo PS5 ažuriranje koje mogu preuzeti korisnici nove Sonyjeve konzole. Novo ažuriranje želi poboljšati sveukupne performanse i mogućnosti sustava.

Novo ažuriranje softvera za Playstation 5 konzole koje je nazvano ”verzija 21.01-03.21.00,” sada je dostupno za preuzimanje u svim predjelima svijeta. Novo ažuriranje za PlayStation-ovu konzolu sljedeće generacije nije veliko; sveukupno iznosi tek 902 MB. Jedina promjena koju nova zakrpa donosi jest poboljšanje rada sustava. Što točno znači, vidjet ćemo nakon određenog vremena korištenja konzole.

Izbacivanje ažuriranja ide u planu s napomenama o zakrpama, koje možete vidjeti na službenim stranicama Sonyja, nakon što preuzmete novo ažuriranje. Potpuno je moguće da bi u novom ažuriranju mogli biti i drugi popravci, ali napomene o tome što točno zakrpa čini i čemu će sve doprinijeti nije poznato. Takav je slučaj bio početkom ove godine u travnju, kada se potpuno novo ažuriranje PS5, koje je izašlo bez puno pompe, pokušalo riješiti neke probleme koji su mučili PS5, kao što je problem s diskom unutar konzole.

Korisnici su izvještavali da PS5 povremeno proizvodi veliku količinu buke pri vrtnji umetnutog diska bez ikakvog razloga, ali ažuriranje iz travnja uklonilo je tu grešku, odnosno ispravilo je sporni problem učinkovito ublaživši okretanje diska. Da stvar bude bolja, zakrpa se pojavila na internetu iznenada, bez ikakvih prijašnjih najava od strane Sonyja.

Sony je još uvijek u procesu izdavanja PS5 konzole svima onima koji je žele kupiti. Ono što je glavni i najčešći problem u vezi konzola jest nestašica; zbog ove situacije koja traje već godinu i pol ni Sony nije ostao pošteđen. Mnogi korisnici, koji su željni kupiti PS5 konzolu ne mogu kupiti konzolu kada to oni žele, konzola često nema dovoljno ili dolaze sa zakašnjenjem. Iako se izvještava da je prodano 8,6 milijuna konzola, ponuda i dalje zaostaje za potražnjom.

Nažalost, očekuje se da će se to prenijeti u sljedećih mjeseci, a možda čak i u sljedeću godinu, no to ovisi o puno toga. Međutim, za one sretnike koji su uspjeli kupiti konzolu, na raspolaganju će, u vremenu koje dolazi, biti dostupno sve više igara i kako saznajemo, radit će se o naslovima koji bi trebali biti pun pogodak za novu Sonyjevu konzolu. Jedan od takvih naslova je i novi Ratchet i Clank: Rift Apart. Igra je već dobila gomilu pohvala kao jedna od trenutno najboljih igara za PS5 konzolu. Mnogi recenzenti hvale igru kao odličan nastavak koracima koje su već etablirali njegovi prethodnici.

Evo što kaže jedan od komentatora na internetu: “Serijal Ratchet and Clank oduvijek je bio pokazatelj onoga što PlayStation ekskluzive mogu učiniti na novoj konzoli kako mogu iskoristiti sav potencijal konzola idućih generacija. Ratchet i Clank: Rift Apart samo je nastavak te dobro poznate tradicije.”

Piše: Ivan Hečimović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here