Nintendo se ubraja među top kompanije kada je u pitanju proizvodnja i prodaja video igara i pripadajućih igraćih konzola. No, ova je kompanija kroz svoju povijest imala vrlo velika uspone i padove pa je uvijek sjajno vidjeti financijske rezultate koje postiže. Nakon fijaska i loših rezultata koji su postizali u proteklih nekoliko godina, čini se kako su u Nintendu pronašli čarobnu formulu koja ih je vratila u pozitivu.

Kada je u ožujku prošle godine predstavljena konzola Switch, korisnici su bili podijeljenog mišljenja jer radilo se o jednom sasvim novom konceptu koji je tek trebao doprijeti u ruke korisnika. Switch konzola zapravo je višenamjenski uređaj koji može biti prenosiv i mobilan, ali se može prikopčati i u televizor te se igrati na fiksnom uređaju. Po potrebi se razdvaja u više dijelova i tako čini jedno zanimljivo i moderno iskustvo igranja. Oni koji su smatrali kako će ova inovativna konzola biti pun pogodak, bili su definitivno u pravu. Pokazali su to vrlo brzo nakon predstavljanja prvi prodajni rezultati, a interes korisnika za nabavkom ove konzole ne jenjava ni nakon godinu dana.

Prema podacima koje je Nintendo nedavno objavio, konzola Switch prodana je gotovo u 20 milijuna komada. Točni podaci govore kako je do sada prodano 19,67 milijuna Nintendo Switch konzola. Nedavni kvartal u ovoj godini donio je prodaju 1,88 milijuna komada i Nintendo je nadomak prodaji od 20 milijuna. No, uz fantastične rezultate kod prodaje konzola, Nintendo se pohvalio i velikim rastom prodaje softvera, koji je za razliku od prošle godine uvećan za sjajnih 120 posto.

Sveukupna prodaja kako konzola tako i softvera Nintendu je donijela 1.5 milijardi dolara u blagajnu, što je rezultiralo s 274 milijuna dolara profita. No, kako je prva polovica godine nešto slabija u financijskim rezultatima, sjajne prodajne rezultate tek možemo očekivati i to krajem godine kada korisnici nemilo otvaraju novčanike i kupuju sve i svašta.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here