Sony je u listopadu prošle godine potvrdio kako radi na novoj, petoj po redu PlayStation konzoli. Polako se već šuška o datumu njegova lansiranja, a proteklog je vikenda stigla vijest koja će razveseliti mnoge ljubitelje legendarnih PS igara. Naime, Sony je registrirao patent koji omogućava neometanu kompatibilnost između najavljene petice i starih PlayStation izdanja.

„U ovom trenutku, ono što mogu reći jest da je potrebno imati hardver sljedeće generacije“, rekao je izvršni direktor i predsjednik Sonyja Kenichiro Yoshida prije četiri mjeseca. Kazao je i kako će tvrtka iskoristiti sljedeće tri godine za pripremu sljedećeg koraka, što bi, tvdi portal Polygon, moglo značiti da PS5 neće izaći prije proljeća 2021. Drugi, pak, navode da će konzola izići u jesen 2020. godine.

Zbog vijesti o registraciji patenta, osobe koje su odrasle uz PlayStation konzole zasigurno žele da release date dođe što prije. Naime, ideja je da patentirana tehnologija procesoru petice omogući da vjerno imitira rad procesora starijih konzola (od PS-a 1 do 4) kako bi se sve nekadašnje igre pokretale kao na matičnim konzolama, bez ikakvih problema i loše sinkronizacije.

Dakle, Sonyjevo rješenje za nostalgičare navodno će budućim korisnicima PlayStationa 5 omogućiti povratak u prošlost te igranje klasika poput starog Crash Bandicoota, Tekkena, Raymana, Spyro the Dragona, Tony Hawk’s Pro Skatera, Final Fantasyja VII, Dooma i brojnih drugih.

Petica će bez problema oponašati rad starijih konzola tako što će prepoznati potrebe igre i ulaziti u režim rada u skladu s tim potrebama, navodi Play.

Naravno, stručnjaci te portali pokušavaju predvidjeti i koliko će PlayStation 5 koštati. Slažu se, uglavnom, da cijena konzole neće biti niža od 500 dolara. Za kraj, pogledajte video koji govori o neslužbenim specifikacijama nadolazeće PS konzole:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here