Godina pred nama trebala bi biti super uvertira za ono što nas očekuje 2020. godine na području igraćih konzola. Naime, sve su izraženija glasine kako će u 2020. godini i Sony i Microsoft izdati svoje nove igraće konzole, što bi moglo značiti novi veliki zaokret na tržištu igraćih konzola. Nove konzole trebale bi donijeti i novo iskustvo igranja, a kojim će sve elementima biti obogaćene pokazat će se tek na predstavljanju. Do tada možemo samo špekulirati što će se događati, a zanimljivo je kako su se u stranim medijima pojavila informacije kako će Microsoft već naredne godine predstaviti novu konzolu, ali koja će biti skromna nasljednica već postojeće serije.

Novi Xbox One trebao bi nam stići sljedeće godine, dok ćemo na predstavljanje nove serije Microsoftovih igraćih konzola morati pričekati još minimalno godinu dana. No, raduje nas i informacija kako bi u 2019. godini trebala biti predstavljena nešto skromnija verzija Xbox konzole, koja bi dolazila bez utora za ubacivanje diskova. Tim bi potezom Microsoft mogao testirati potrebu korisnika za diskovima.

Naime, vjerujemo kako je ideja i Microsofta i Sonyja narednim konzolama u potpunosti eliminirati diskove s igrama jer će se sve moći kupovati putem interneta i spremati na konzolu. Da bi to funkcioniralo konzola će morati imati dostatan prostor, dok će korisnik nove igre vezati isključivo uz svoje ime. Ako je vjerovati informacijama iz medija, nova konzola koja nam stiže sljedeće godine trebala bi imati mogućnost transformacije igara s diskova u igre na vašem digitalnom igraćem računu. Konkretno, trebali biste dobiti određeni kod za igru koju ste kupili na disku, kako biste je mogli preuzeti na vašu igraću konzolu u digitalnom formatu.

Informacija koja će obradovati mnoge gejmere i one koji razmišljaju o kupnji igraće konzole svakako je podatak da će cijena konzole biti ekstremno niska. Naime, cijena bi trebala iznositi samo 200 dolara, što bi značilo da će ovo biti najjeftinija igraća konzola koju je Microsoft predstavio. Ipak, eliminacijom diskova igraći će morati imati račun u oblaku koji će vrlo vjerojatno plaćati Microsoftu na mjesečnoj ili godišnjoj razini – kako bi mogli igrati sve igre koje su kupili. No, o detaljnima ćemo raspravljati tek kada vidimo da li će Microsoft zaista predstaviti novu verziju Xbox One konzole.

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here