Uprava PlayStationa već je signalizirala svoju namjeru da razmišljaju o PS5 u budućem razdoblju. Shawn Layden – predsjednik Worldwide Studiosa i predsjednik tvrtke Sony Interactive Entertainment America potvrdili su još ranije ove godine kako imaju namjeru napraviti i sljedeću verziju legendarnog Play Stationa – PS5, ali se nisu odredili oko vremenskog razdoblja kada bi to moglo biti.

Iako Microsoft želi napraviti sljedeći veliki korak u svijetu konzola s Xbox One X sljedećeg mjeseca, PS4 i PS4 Pro i dalje se jako dobro prodaju. Međutim postoji i treća mogućnost, koja je nedavno predstavljena na Deutsche Bank Technology Conference velikim investitorima.

 Chris Evenden iz Electronic Artsa
Chris Evenden iz Electronic Artsa

 

Na toj konferenciji Chris Evenden iz Electronic Artsa je istaknuo svoju sumnja u budućnost konzola kao što je Sony PlayStation 5, predstavljajući sudionicima novu ideju, da zapravo streaming usluga putem pametnih televizora može postati budućnost igranja.


“Mislim da je neizbježno da će se gaming svijet preseliti na isti način na koji se svijet glazbe i video zabave već odavno preselio, u smislu da su se ljudi preselili iz vlasničkog modela na pristupni model sadržaju”, izjavio je Evenden.

“I to ćete vidjeti uskoro i kod igranja, baš kao što ste to već vidjeli kod Spotifya i Netflixa sa drugom vrstom medijskih sadržaja.”

EA već ima vrlo uspješnu platformu za streaming s uslugom Origins za računala, a da ne spominje EA Access na Xbox One-u. Sony i Microsoft također su pokrenuli usluge pretplate na streamingu, s različitim uspjehom. “Naćalost infrastrukturna je još uvijek prepreka, ali taj se utjecaj vrlo brzo smanjuje”, nastavio je Evenden.

“I mislimo da će te u narednih nekoliko godina vidjeti neke velike tehnološke promjene koje će se pokazati komercijalno vrlo značajnim u narednih tri do pet godina.” “Sada, ako želite igrati igru FIFA u SAD-u, koštat će vas 460 dolara zajedno sa konzolom”, dodao je Evenden. “Morate kupiti igru, morate kupiti konzolu.

 

ps4 pro update

 

“U svijetu streaminga, to bi moglo koštati samo 10 dolara mjesečno. Komercijalna računica još mora biti razrađena, ali bez obzira na konačnu cijenu, ispada mnogo je manje od 460 dolara. Jer sve što trebate na lokalnoj razini doslovce je smart TV”.

No, u skoroj budućnosti, Sony se još uvijek jako trudi da PS4 konzola bude najbolji stroj za igre, a ovaj tjedan je izbacila novu verziju PS4 5.0, koja nudi hrpu novih značajki. Nova zakrpa od 375 MB, nudi igračima nove značajke i još više poboljšanja.

Nova zakrpa imala je velika poboljšanja u različitim područjima korisničkog doživljaja PS4-a – kao što je osvježavanje funkcioniranja popisa prijatelja i omogućavanje roditeljima da imaju veću kontrolu nad vrstama sadržaja kojem bi djeca mogla pristupiti.

Sada možete vidjeti popis prijatelja, na način da vidite sve svoje prijatelje koji igraju bilo koju igru ​​u bilo kojem trenutku. Također je moguće poslati pozivnicu prijateljima da dođu na mrežu u određeno vrijeme da igrate zajedno.

Roditeljski nadzor također je dobio velike promjene, pa tak se oni sada zovu “Obitelj na PSN-u” i sadrže više alata za kontrolu sadržaja kojim možete pristupiti na PS konzoli. Također roditelji mogu sada postaviti ograničenja za igre, ograničiti upotrebu internetskog preglednika i postaviti ograničenja kupovine kod PlayStation Store-a.

Najveći dio ažuriranja usmjeren je uglavnom na PS4 Pro korisnike koji sada mogu prikazivati ​​sadržaj na 1080p i 60FPS, što znači da oni koji žele gledati sadržaj mogu vidjeti što PS4 Pro zaista može.

Piše: D.Ž.

1 komentar

 1. Playstation Now radi prilično zadovoljavajuće u Hrvatskoj, doduše imam 50/10 vezu, a laptop je spojen mrežnim kabelom. Probao i WIFI ali previše je smetnje i dolazi do čestih prekida.
  Što se tiče latencije, ona je vrlo malena i uglavnom neprimjetna u igrama koje sam testirao.

  Moguće je napraviti 7 dana besplatni račun i testirati, ili možete kao ja svako toliko napraviti “7 dana besplatni račun” i testirati nekoliko mjeseci, hehe.

  1. Potrebno je napraviti novi playstation račun i navesti da se dolazi iz “United Kingdom” (koristiti 10 minute e-mail adresu)
  2. Treba vam ispravna kreditna kartica (neće vam skinuti niti lipu s nje), može se koristiti “Entropay” za virtualnu visu.đ
  3. Kada se napravi račun i poveže s kreditnom karticom, onda se skine “playstation now” windows aplikacija i logira. PS now će vam se automatski prijaviti kao 7 dana besplatno.

  Ponoviti više puta po potrebi … 🙂

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here