Igranje video igara sve je popularnije, a na tržištu igraćih konzola dominiraju tri velika igrača: Sony, Microsoft i Nintendo. Posljednji od ova tri proizvođača koji se odlučio napraviti neki inovativan korak je Nintendo, koji je predstavio konzolu koja se može priključiti na TV, a istovremeno može biti mobilna.

Neke veće inovacije od strane Sonyja i Microsofta posljednjih godina nismo vidjeli, no možda nam one stignu za otprilike godinu dana kada bi trebale biti predstavljene nove konzole. Do tada, možda nas Sony iznenadi jednom inovacijom, koja nije vezana uz igraću konzolu, već uz kontrolere.

U javnost su procurili podati i ideji za patent koju je predao Sony, a koje je zapravo bazirana na tome da se na kontroler za igranje video igara nadoda zaslon na dodir. Iako je Sony već u nekoliko navrata pokušavao poboljšati svoje kontrolere, do sada mu to nije polazilo za rukom.

Ovaj potez ugradnje dodirnog zaslona mogao bi se pokazati kao fantastičan potez jer činjenica je da bi takvo što moglo igračima dati jednu novu dozu interakcije s igrom. Primjerice, na tom bi se zaslonu mogle očitavati razne statistike iz igre ili bi bio pogodan za podešavanje nekih naprednih stavki u igri. Ipak, teško je govoriti koje će biti mogućnost tog zaslona i koliko je zapravo pametno daleko ići s postavkama na zaslonu.

Ono što je svakako zanimljivo jest činjenica da Sony neće biti prva kompanija koja će se okušati u tako nečemu. Naime, i druge su kompanije (pa i Nintendo) pokušavale napraviti slične kontrolere sa zaslonima, no njihove ideje nisu se pokazale uspješnima među igračima.

Možda Sony sprema neki inovativni koncept koji će nadograditi postojeće kontrolere ili planira izgradnju sasvim novog kontrolera. Činjenica je da se neke značajnije promjene na kontrolerima nisu dešavale već 20ak godina pa je možda pravo vrijeme za stavljanje inovacija za na tržište koje iznimno raste posljednjih godina.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here