Posljednjih se mjeseci u medijima često pričalo o jednom mladom Karlovčanu koji je svoju strast prema elektronici pretvorio u konzolu koja je zainteresirala mnoge velike IT igrače. Albert Gajšak kreator je MAKERbuino konzole, koja iz tjedna u tjedan dobiva sve više pozornosti na globalnoj sceni i čini se kako će ovo biti priča sa sretnim krajem za mladog genijalca. Doduše, priča je već sada fantastična, jer imati proizvod koji je globalno prepoznat i za kojim vlada prava euforija jest jedan izniman pothvat.

Za one koji ne znaju, Alber je osmislio konzolu MAKERbuino koju korisnik nakon kupnje mora sam složiti od dijelova koje dobije u paketu. Dakle, kupnjom paketa dobivaju se dijelovi konzole te uputstva, no korisnik se mora sam potruditi i sastaviti dijelove u funkcionalnu cjelinu. Ovakvi hobi projekti iznimno su popularni posljednjih godina i nimalo ne čudi što je internes za ovom ‘uradi sam’ konzolom iznimno velik.

makerbuino konzola

Prije dva mjeseca Alber je imao prilike predstaviti svoju konzolu na popularnom CES-u u Las Vegasu. Prikupio je tamo mnogobrojne kontakte i uspio dogovoriti neke potencijalne partnera. Među njima, jedan od najvažnijih kontakta svakako je bio onaj s Amazonom – najvećom e-trgovinom na svijetu. Nagovijestio je Albert tada kako je Amazon zainteresiran za suradnju i kako ne treba sumnjati u to kako će MAKERbuino uskoro krenuti u prodaju upravo putem te platforme.


Ovih dana taj se scenarij počeo ostvarivati. Naime, MAKERbuino po prvi je put uvršten u mnogobrojni asortiman koji je moguće pronaći na Amazon trgovini. Cijena uređaja na Amazonu je identična onoj koja se nalazi na službenim stranicama igrače konzole. Uvjereni smo kako bi pojavljivanje na toj popularnoj trgovini moglo dati novi veliki zamah u prodaji ove igrače konzole. Veselimo se novim avanturama i uspjesima MAKERbuino konzole, a ekipi želimo sve najbolje u proboju na tržištu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here