Predsjednik tvrtke Atari potvrdio je da se užurbano radi na novoj konzoli za igrice. Atari se vraća u hardverski posao. Prošli tjedan procurila je vijest da se priprema u Atarijevoj kuhinji novi proizvod nazvan Ataribox. Mnogi su mislili da je to samo šala, ali po svemu sudeći nisu u pravu.

Izvršni direktor Fred Chesnais potvrdio je da njegova tvrtka zapravo radi na novom hardveru. Mnogi sumnjaju da će konzola, legendarnog Atarija, oponašati Nintendo NES Classic Edition, i neće biti ništa spektakularno, osim što će ponuditi svoj doprinos u popularnosti retro igranja, no to su sve samo nagađanja.

Chesnais je zasad odbio izaći sa puno detalja o misterioznoj konzoli. Ali rekao je da se temelji na PC tehnologiji. Također je izjavio da Atari još uvijek radi na dizajnu konzole i da će se detalji kasnije objaviti. Chesnais je izjavio da je sasvim izvjesno da će se desiti veliki povratak Atarija, a planovi se zasad, u tom smjeru jako dobro odvijaju.

 


 

Podsjetimo da je Atari podnio zahtjev za stečajnu zaštitu još u 2013. godini, ali Chesnais ju je otkupio i obećao da će povratak Atarija biti veliki. Tvrtka je sada profitabilna i dosad se bavila mobilnim igrama. Pored toga tvrtka je ostvarivala prihode i od prodaje licence svog imena, poput licenciranja naziva Atari za nadolazeći film Blade Runner 2049.

Gornja slika moguće Atarijeve konzole je samo konceptualno predviđanje, prava slika još ne postoji. Držimo fige da se Atari vrati u igru, jer konkurencije nikad dosta, a novi feniksi poput Nokia mobitela su svakako dobro došli.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here