Nedavno smo pisali o nedaćama koje su zadesile GoPro, nakon što je konkurencija ozbiljno zaprijetila kvalitetnim akcijskim kamerama i po nižoj cijeni nego što je ima GoPro. No, bez obzira na probleme u kojima su se našli, GoPro je i dalje lider na području akcijskih kamera. Da bi održao lidersku poziciju mora na tržište izbacivati nove proizvode, pa je tako najavljeno kako će do kraja rujna biti predstavljena nova GoPro Hero 6 Black Edition kamera.

 

GoPro-HERO-6

 


Novi GoPro Hero 6 Black Edition bit će nasljednik modela GoPro Hero 5, a donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju. Prije svega, poboljšanja će se odnositi na kvalitetu snimanja video zapisa, gdje će GoPro Hero 6 Black Edition ponuditi snimanje u 4K rezoluciji sa 60 fps-a.

U HD rezoluciji snimanje će biti moguće s 240 sličica u sekundi, što video editorima otvara mnoge mogućnosti u naknadnoj obradio video materijala. Što se tiče fotografiranja, na raspolaganju će biti rezolucija od 12 MP.

Nova GoPro kamera trebala bi zadržati i neke stare funkcionalnosti na koje su korisnici navikli – glasovno upravljanje, vodootpornost, itd. Cijena uređaja vrlo vjerojatno će se kretati oko 500 američkih dolara. Ono što je još važno za spomenuti kako će dimenzije uređaja ostati iste pa će korisnici moći koristiti sve dodatke koje su kupili za prethodnu generaciju kamere.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here