Čak i ako nemate najnoviju i najbolju kameru na Vašem smartfonu, fotografije i dalje mogu biti fantastične upotrebom vanjskog objektiva, koji nisu ni skupi. Jednostavno spajanje objektiva na kameru vašeg pametnog telefona omogućit će vam snimanje širokokutnih, makro, pa čak i slika ribljeg oka. Postoje leće za pametne telefone, po cijeni od samo 100-200kn, koje će Vam omogućiti snimanje fotografija profesionalnog izgleda.

Mnogi putnici, hobisti i fotografi počinju koristiti svoj pametni telefon kao kameru za hvatanje posebnih trenutaka, zbog jednostavnog nošenja i uporabe. Pametni telefoni su manji i lakši od DSLR kamera, a neki čak mogu proizvesti vrlo dobre fotografije visoke kvalitete. Ako doista želite dobiti nevjerojatne fotografije, probajte nabaviti jedan od dolje navedenih objektiva. Osim toga, telefon ionako uvijek nosite sa sobom i dovoljno je lagan za nošenje po cijele dane.

 

 

Xenvo Pro objektiv

Xenvo Pro objektiv

Cijena na Amazonu: 39,99 USD, dostupan ovdje

Xenvo Pro objektiv nudi makro i širokokutne leće, zajedno s LED svjetlom i putnom futrolom. Leće su kompatibilne s gotovo svim modelima telefona, uključujući iPhone, Samsung Galaxy, Google Pixel i Huawei telefone.

Samo zakačite objektiv na kameru svog telefona i možete započeti fotografiranje. Širokokutna leća ima visokokvalitetno optičko staklo koje pomaže u sprečavanju bilo kakvih refleksija. Jednom kada pričvrstite širokokutni objektiv, možete uhvatiti 45 posto površine više, na vašoj fotografiji. 15x makro objektiv je vrlo impresivan s obzirom na cijenu. S ovim objektivom možete snimati vrlo detaljne fotografije bilo kojeg predmeta. S objektivom dobivate i LED rasvjetu koja se lako pričvršćuje bilo gdje na vaš telefon i pruža vam dovoljno osvjetljenja kad vam zatreba.

 

AQwzh Telephoto Lens

AQwzh telefoto objektiv

Cijena na Amazonu: 13,79 USD, dostupno ovdje.

Ako zumiranje vašeg telefona jednostavno ne zadovoljava vaše potrebe, pokušajte pričvrstiti AQwzh telefoto objektiv. Ovaj 12x teleobjektiv omogućava vam snimanje fotografija s koncerata, događaja i prirode s većih udaljenosti. Izvrsna je alternativa nošenju teškog digitalnog fotoaparata.

Da biste koristili objektiv, samo ga prikačite na kameru svog telefona i prilagodite objektiv kako biste dobili najjasniju fotografiju. Ovaj objektiv možete koristiti s gotovo svim tipovima telefona od iPhonea, Samsung Galaxy-a i mnogih drugih Android pametnih telefona.

 

MACTREM

Trebate cijeli komplet? Komplet objektiva za telefon MACTREM

Cijena na Amazonu: 29,98 dolara, dostupno ovdje.

Komplet objektiva za pametni telefon MACTREM nudi četiri različita objektiva i stativ za pametne telefone, a sve to po vrlo povoljnoj cijeni. U ovom kompletu pronaći ćete 20x teleobjektiv, objektiv ribljeg oka od 205 stupnjeva, širokokutni objektiv od 0,5x, kao i 25x makro objektiv. To je velika vrijednost za nekoga tko je zainteresiran za mobilnu fotografiju.

Svaka leća ima zeleni premaz u deset slojeva. To omogućuje precizne boje na vašim fotografijama. U kompletu dolazi s podesivom univerzalnom spojnicom za objektiv što ga čini korisnim i upotrebljivim na svim vrstama kamere od prednje selfie do stražnje jednostruke, dvostruke i slično.

 

Anazalea objektiv

Anazalea: Komplet širokokutnog i makro objektiva

Cijena na Amazonu: 19,99 dolara, dostupno ovdje.

Anazalea širokokutni i makro objektiv isporučuje se s jednom kopčom koja se spaja na većinu novih modela telefona, iPhone ili Android. Da biste zamijenili širokokutni u makro objektiv, jednostavno odvrnite širokokutnu leću s kopče i okrenite je na makro objektiv.

Pomoću 15x makro objektiva možete snimati detaljne fotografije na udaljenosti od 3 cm od objekta snimanja. Širokokutne leće od 0,45 x jednako su dobre jer omogućuju fotografiranje velikog područja, bez tamnih uglova. Kao i ostali objektivi s ovog popisa, oba su izrađena od visokokvalitetnog stakla za vrlo dobru kvalitetu fotografija.

 

Black Eye Pro komplet objektiva

Black Eye Pro komplet objektiva

I za kraj jedan skuplji model, cijena na Amazonu: 149,99 USD dostupno ovdje.

Ako se ozbiljno bavite fotografijom koristeći pri tome pametne telefone, tada sigurno želite isprobati Black Eye Pro Lens Kit. Komplet dolazi sa širokokutnim, ribljim očima i portretnim teleobjektivom. Svaka leća izrađena je od optičkog stakla i ima prevlaku u boji koja zatamnjuje vaše slike. Objektiv možete odabrati montiranjem pomoću priloženih kopči ili možete kupiti kućište fotoaparata Black Eye i montirati ga na to.

Širokokutna leća omogućuje vam snimanje kuta gledanja od 120 stupnjeva bez izobličenja. U paketu dobivate i objektiv ribljeg oka, kao i teleobjektiv kako biste snimili atraktivne fotografije. Dok vam portret telefoto objektiv omogućuje zumiranje dva i pol puta, objektiv ribljeg oka daje vam zapanjujući snimak od 175 stupnjeva.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here