Sony je u posljednjih nekoliko godina značajno promijenio politiku djelovanja i svoj kurs te su sada usmjereni na neka nova područja tehnologije. Odbacili su neka područja u kojima nisu uspjeli postizati konkurentnost, ali su se uhvatili u koštac s nekim tehnologijama koje drugima nisu toliko zanimljive. Posljednjih su godina tako zakoračili na liderske pozicije u raznim (manje atraktivnim) segmentima te se nametnuli kvalitetnom i inovacijom u tim područjima.

U mnoštvu novotarija koje su ovih dana predstavljene, Sony je između ostalog predstavio i ultra brzu SD karticu koja bi mogla nametnuti jedan novi standard na tržištu. Naime, porastom broja fantastičnih foto aparata i raznih drugih uređaja koji zahtijevaju brzo spremanje podataka, raste i potraga za kvalitetnih karticama. Nova kartica nosi naziv UHS-II SD serije SF-G, a posebna je po tome što omogućava najveću brzinu pitanja i čitanja podataka na svijetu. Prema nekim statistikama ova je SD kartica čak 18 puta bolja od SD standarda, a to joj omogućava monolitna struktura što znači da je kartica napravljena u jednom komadu bez nepotrebnog praznog prostora.

Sony SF_G TOUGH 128

Uz to što je izrađena od iznimno kvalitetnog materijala i što podržava velike brzine prijenosa, ova je kartica obogaćena i raznim drugim funkcijama. Primjerice, na kartici se nalazi funkcija SD Scan Utility koja omogućava korisnicima da u svakom trenutku provjere u kakvom je stanju njihova kartica i da li je pogodna za daljnju upotrebu. Također, tu je i funkcija File Rescue Software zahvaljujući kojoj je moguće vratiti podatke koji su prethodno slučajno obrisani s kartice. Kvaliteta izrade očitava se u tome da je ova kartica otporna na x zrake, temperaturu, magnete, UV zrake, itd.


Kartice ove serije uskoro bi se trebale pojaviti u prodaji, a na raspolaganju će korisnicima biti veličine od 32, 64, 128 GB. Iako cijena kartica još uvijek nije poznata, činjenica je da će ova SD kartica biti itekako poželjna među fotografija jer uz brzinu spremanja od 299MB/s omogućava pohranjivanje velike količine podataka u djeliću sekunde.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here