Zagreb, 16. veljače 2018. – Canon Europe predstavlja novu Full HD kameru LEGRIA HF G26 koja će zadovoljiti kreativne potrebe videoentuzijasta i omogućiti sigurno snimanje sadržaja.

Kompaktna i lako prenosiva LEGRIA HF G26 podiže snimanje filmova na novu razinu i nudi širokokutni objektiv od 28,8 mm s 20x optičkim zumom, vrhunskom optikom, mogućnošću snimanja pri slabom osvjetljenju i kružnom blendom s 8 listova koja može stvarati prekrasne kružne efekte bokeha. Videoentuzijasti i filmaši moći će ovom jednostavnom a moćnom kamerom snimati iznimne zapise u Full HD 50p kvaliteti za sve kreativne potrebe.

 

LEGRIA HF G26 (3)

Revolucionarne značajke za precizne snimke visoke kvalitete

LEGRIA HF G26 nudi cijeli niz revolucionarnih značajki kojima osigurava precizno i visokokvalitetno snimanje i u najtežim uvjetima.  Inteligentna stabilizacija slike (IS) kompenzira pomake kamere na pet osi, što je ključno za mirno snimanje u pokretu. Zahvaljujući naprednom IS-u, snimljeni su zapisi glatki čak i uz ekstremni zum. Da bi podržavala Full HD oštrinu, LEGRIA HF G26 nudi trenutačno automatsko fokusiranje koje hitro i precizno prepoznaje mjesto i udaljenost objekta snimanja, pa snimanje superpreciznih Full HD videozapisa nikad nije bilo lakše.

Korisnici mogu pomoću prekidača s tri položaja jednostavno prelaziti iz ručnog načina rada u automatski ili način Cinema bez promjene pojedinačnih postavki. S optičkim zumom od najviše 20x LEGRIA HF G26 omogućuje kreativno snimanje raznih videozapisa, od širokih kutova do ekstremnih krupnih planova, pri čemu se svi objekti, čak i oni udaljeni, vide u fantastičnoj Fulll HD kvaliteti. Pomoću širokog dinamičkog raspona od 600 posto i prikaza u kojima su označeni objekti visoke važnosti LEGRIA HF G26 snima visokokvalitetan Full HD 50p zapis s jednoliko raspoređenim tonovima i uravnoteženim područjima svjetline brzinom od 35 Mb/s. Krajnji rezultat jesu prekrasne videosnimke izravno s kamere.

Kombinacija senzora HD CMOS Pro razlučivosti 2,91 MP vrste 1/2.84 i procesora DIGIC DV4 daje nevjerojatnu osjetljivost na svjetlo kao i kontrast te širok dinamički raspon bez kompromisa u  Full 1080p HD prikazu. To filmašima omogućuje snimanje sadržaja u uvjetima slabog osvjetljenja – primjerice od svega 0,1 luksa – što je savršeno za videoentuzijaste koji snimaju dokumentarce noću. Slično tome LEGRIA HF G26 ublažava preeksponiranost u uvjetima prejakog svjetla pomoću ugrađenog ND filtra – on smanjuje količinu svjetla koja dopire do senzora.

 

LEGRIA HF G26 (1)

Jednostavno rukovanje i kompaktan dizajn

Prilagodljive postavke omogućuju korisnicima da usklade kameru LEGRIA HF G26 s vlastitim preferencijama, što je savršeno za sve koji njeguju specifičan stil snimanja. Kontrole su vrlo responzivne i moderne, a cijela je LEGRIA HF G26 kompaktna, jednostavna za korištenje i lako se drži u ruci, pa je idealna za snimanje u pokretu. Kamera je opremljena profesionalnim gumbom za zumiranje, prstenom objektiva osjetljivim na dodir koji se može pomicati prstom te prilagođenim joystickom i gumbima, čime nudi maksimalnu umjetničku kontrolu prilikom snimanja.

Vrlo responzivan kapacitivni dodirni zaslon dijagonale 7,6 cm osigurava savršeno kadriranje slike s mogućnošću prilagodbe praćenja, fokusiranja i ekspozicije radi postizanja kvalitetnog krajnjeg rezultata. Za potpunu vidljivost prilikom snimanja, posebno u uvjetima jakog svjetla, mladi filmaši mogu nagnuti elektroničko tražilo razlučivosti 1,56 milijuna točaka za 45° radi snimanja pod malim kutom i smanjenja odsjaja. To će biti posebno korisno snimateljima koji snimaju u različitim osvjetljenjima, npr. tijekom putovanja ili na vanjskim lokacijama. Jednostavno rukovanje i kompaktan dizajn čine kameru LEGRIA HF G26 prikladnom za trenutke kad su važni brzina i prenosivost.

 

Jednostavan tijek rada, napredno snimanje

Bez obzira na to radi li se o distribuciji zadivljujućih 1080p/50p snimki izravno s videokamere ili o kasnijem uređivanju, LEGRIA HF G26 nudi izbor i fleksibilnost u odabiru tijekova rada. Istovremena pohrana u formate AVCHD i MP4 omogućuje slobodu snimanja Full HD razlučivosti brzinom do 35 Mb/s za MP4 i 28 Mb/s za AVCHD te najmanjom brzinom od 3 Mb/s za MP4 ili 5 Mb/s za AVCHD. Uz nekoliko naprednih mogućnosti snimanja, npr. sporije i brže snimanje maksimalnom brzinom od 1200x, s kamerom LEGRIA HF G26 možete biti sigurni da nikad nećete propustiti trenutak.

Ova je kamera doista pouzdan alat jer ima i dva utora za SD karticu za neprestano snimanje i temeljito sigurnosno kopiranje. LEGRIA HF G26 ima HDMI terminal za cijeli niz naprednih sučelja, uključujući 3,5-milimetarske priključke za slušalice i mikrofon, a tu je i priključak Mini Advanced Shoe. Ugrađeni izlaz za slušalice sa 16 postavki glasnoće radi preciznosti i ulaz za mikrofon unaprjeđuju audiomogućnosti ovog uređaja i olakšavaju kvalitetno snimanje intervjua i vlogova. Uz ovu bogatu ponudu značajki stvaratelji sadržaja moći će sa sigurnošću ispuniti sve svoje kreativne potrebe.

Iako nismo dobili zvanične podatke od distributera, očekivana cijena ove kamere je negdje oko 7.500kn.

 

Glavne značajke

  • 20x optički zum
  • Full HD 1080P
  • DIGIC DV4
  • optički širokokutni objektiv
  • kružni otvor blende s 8 listova
  • širok dinamički raspon
  • označavanje objekata s prioritetom
  • MP4
  • AVCHD

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here